Много често младоженците избират топли и тропически дестинации за сватбеното си пътешествие. Но ако ти си от хората, които предпочитат зимния пейзаж и красивите нощни гледки, то тези 3 идеи за меден месец на Северното сияние са точно за теб!

Сиянията могат да бъдат наблюдавани както в поясите, близо до Северния полюс, така и близо до Южния. Най-важното при планиране на пътешествие с цел наблюдаванете им е да знаете в коя фаза се намира Слънцето. Когато то е в най-активната (има повече изригвания), сиянията са много ярки и краткотрайни, а когато е в минимума на активността си – те са по-продължителни, но не толкова изразени. Повече информация за прогнозите може да намерите в сайта на spaceweatherlive.


Тромсьо, Норвегия

Меден месец на Северното сияние - Tromso, Norway
Меден месец в Тромсьо, Норвегия

В Тромсьо може да се насладите на спиращи дъха гледки. Имате възможността да наблюдавате сиянието над снежнобелите планински върхове.


Леви, Финландия

Меден месец на Северното сияние - Levi, Finland
Меден месец в Леви, Финландия

Ако си почитател на зимните спортове, курортното градче Леви е точно за теб. Комбинираш страстта си на пистата и възможността да бъдеш свидетел на прекрасното явление.


Йелоунайф, Канада

Меден месец на Северното сияние - Yellowknife, Canada
Меден месец в Йелоунайф, Канада

За почитателите на горския къмпинг Йелоунайф е перфектното място. Северното сияние е силно изразено и условията са подходящи за нощувки. Има три основни къмпинга, от които може да се възползвате.

Силно препоръчвам да резервирате стъклено иглу за медения си месец. Те са изключително впечатляващи и ще ви оставят спомен за цял живот.

Стъклено иглу – Тромсьо

Изберете най-подходящия вариант за вас и съм сигурна, че няма да съжалявате. И не забравяйте да запечатате своя меден месец на Северното сияние с приказни фотографии.

Ако все пак търсите други идеи, то може да погледнете в раздела „Дестинации за меден месец“. Сигурна съм, че ще се вдъхновите.

Write A Comment