Представя ме ви, най-пълния списък с топ 50 дестинации за меден месец

Къде да отидем на меден медец е първият въпрос, който си задавате, много места, много идеи. Но най-вероятно повечето от вас не знаят много дестинации, виждали сте снимки на красиви места, но винаги сте се питали – къде е това красиво място? След като разгледате 50-те дестинации, които сме ви подготвили със сигурност ще си кажете „Аха-а ето къде е било това“ .

За повечето младоженци меденият месец е пътуването на живота им. Разбира се, може да стигнете до по-големи или по-диви места по пътя, вероятно с вашето нарастващо семейство. Но първото отдалечаване от ежедневието след сватбата е неповторимо. Меденият месец ви позволява да се наслаждавате един на друг оставили зад гърба си целия стрес и планиране. Той задава тона на приключенията, които ще имате в бъдеще, и осигурява спомени, които ще траят цял живот. Независимо дали обичате да лежите на плаж с кокосови палми, дали ви привличат екзотични храни, дали сте като „ненаситници” за авантюри, има невероятни места близо и далече, където да се отдадете на личната си представа за романтика.

Няма по-добър отговор на въпроса „Къде да отидем на меден месец“ освен да ви покажем топ 50-те дестинации по целия свят.

1. Меден месец в крайбрежието на Амалфи, Италия

Amalfi, Italiq, meden mesec
Амалфи, Италия

Има много причини бреговете на Амалфи да продължат да са начело в списъка за меден месец на младоженците. Трудно е да си представите по-класическа романтична сцена от стръмните селски улици на Позитано, мавританската архитектура, лазурната вода, цветните шезлонги и чадъри на плажовете с тъмен пясък. Блясъкът идва лесно, особено в петзвездния хотел Le Sirenuse, където формулата за изискано бягство, изпълнено със сексапил, е изпитана и вярна.


2. Антигуа и Барбуда

Antigua i Barbuda, meden mesec
Антигуа и Барбуда

Пастелни фасади, оживени пазари, тропически плодове, варовикови образувания и, разбира се, изобилие от девствени плажове: Антигуа и Барбуда са истински рай. Между двата острова може да се озовете сами на плаж с прахообразен бял пясък или на катамаран, плаващ между Атлантическия океан и Карибско море по залез-слънце. Насочете се към курортите с обслужване all inclusive като разкошния и наскоро реновиран Curtain Bluff (включени са тенис, ветроходство, водни ски, гмуркане, каяк и гмуркане с шнорхел) покрай остров Джъмби Бей (Jumby Bay Island). Там ще имате преживявания, които се случват веднъж в живота. Сгушен между дъждовната гора и плажа с форма на полумесец, Carlisle Bay също обединява уелнес програма в едно цяло в своите луксозни предложения.


3. Остин, Тексас

Ostin, Texas, meden mesec
Остин, Тексас

Обичате ли музика? Любител ли сте на суинг? А барбекю? Изберете най-хубавия град в щата Lone Star, който не е известен с романтика, но има своите забележителности като планината Бонъл и езерото Травис по залез-слънце. Ако това не ви влече, отседнете в модерния стилен хотел „Сан Хосе” (Hotel San Jose), бунгало (или пасторален престой извън града), луксозния СПА курорт Травааса Остин (Travaasa Austin). Там може да прекарате времето си, опитвайки ястия от специални камиони за храна, посещение на шоу-програми и пазаруване в „Южния конгрес”(South Congress).


4. Австралия

Sidni, Avstraliq, meden mesec
Сидни, Австралия

Дебатът за избор на дестинация между Сидни и Мелбърн е като този между ЕлЕй и Ню Йорк, но има и много други забележителни места в тази велика държава-остров. Може да отседнете в хотел QT Bondi, за да придобиете златен тен, или в доста новия Old Clare Hotel за градско приключение. След като платите сметката си в Меката на храната, божествения ресторант (декориран със стенописи) на Мелбърн, прицелете се в артистичния хотел Jackalope за задълбочаване в страната на виното на полуостров Морнингтън.

Западна Австралия може да предложи много възможности на младоженците да похарчат някой и друг долар в шумния и оживен Пърт. За разлика от него, Остров Ротнест е изключително място за релакс и разходка. Интересното в него е, че не се допускат никакви коли на острова и въздухът е изключително чист. Единственият начин да обиколите красивите заливчета, ниските хълмове и няколкото езера е като си наемете велосипед срещу 30 долара на ден.


5. Меден месец в Баджа Калифорния, Мексико

Badja, Californiq, Meksiko, meden mesec
Баджа Калифорния, Мексико

За западното крайбрежие на САЩ няма по-лесна дестинация за меден месец от Баджа Калифорния, един от най-хубавите полуострови в Мексико. Там ще откриете всички характерни черти на автентичното мексиканско село в Сан Хосе дел Кабо и ще имате избор за различни развлечения за влюбени като например почивка на десетките девствени плажове над водата и подводни дейности. Ще намерите божествени курорти като елегантно минималистичният фаворит Las Ventanas al Paraiso, лъскавият нов Waldorf Astoria Los Cabos Pedregal или Viceroy на Los Cabos и The Cape.

По-малко посещаваният Източен Кейп, с още по-зрелищни морски пейзажи, сега е дом на наскоро дебютиралия курорт Four Seasons Resort Los Cabos в Коста Палмас и Задун, резерват Риц-Карлтън (Ritz-Carlton Reserve). Точно над границата на отрупаната с цветя-бугенвилии Valle de Guadalupe ще добиете една от най-добрите представи за вино и храна, да не говорим за страхотно настаняване (вижте Cabanas Cuarto Cuartos и El Cielo Winary and Resort (Ел Сиело Винарна и Курорт) с много разумни цени.


6. Бали, Индонезия

Bali, Indonesia, meden mesec
Бали, Индонезия

Меден месец на Бали е чиста магия. Индонезийският остров-единственият в огромната хиндуистка страна-е идеално място за страстен меден месец. С малко повече екзотично усещане от тропическите острови, по- близо до САЩ, Бали предлага многообразие и изобилие. Може да се насладите не само на непокътнати плажове, сърф, гмуркане с шнорхел и масажи, но и на култура, изкуство, музика, оризови тераси и храмове, много, много храмове. Природата е забележителна тук и е лесно да се потопите в духа на невероятно пищни имоти като Four Seasons Bali в Sayan и Mandapa , Ritz-Carlton Reserve за преживявания в джунглата, Uluwatu Surf Villas, за да карате сърф или Mulia Villas за крайбрежно блаженство.


7. Меден месец в Бутан

Butan, meden mesec
Бутан

Ако извън маркираната пътека е вашият стил на двойка, този скъпоценен камък в югоизточна Азия е дестинацията, която да изберете. Разположена между Тайланд и Виетнам, това е вълшебна страна със собствена идентичност и топография, и всеки, който е бил на някое от тези места, знае, че естествената природна красота е сигурно нещо. Има френско колониално влияние наред с будистките храмове, племената на хълмовете и реката Меконг, която протича тук, както и хиляди острови. Смесете лукса с приключенията чрез Six Senses Bhutan, който ще дебютира с петия си хотел-за най-добрата верига хотели-в Bumthang през пролетта на 2020 година. 


8. Британските Вирджински острови

Britanski verdjinski ostrovi, meden mesec
Британските Вирджински острови

След урагана Ирма колекцията от великолепни карибски острови се връща към живота, което е едно славно прераждане. Virgin Gorda, Rosewood Little Dix Bay( нов след четиригодишен ремонт) и Bitter End Yacht Club бяха открити отново през тази година, докато суперлуксозният Valley Trunk започна да посреща гости отново на девствения си плаж през декември 2019, като показва освежени интериори, кино, градини и огромен басейн.


9. Буенос Айрес, Аржентина

Buenos Aires, argentina, meden mesec
Буенос Айрес, Аржентина

Ако изберете Аржентина за медения си месец, подгответе се да изтанцувате супер чувственото танго. Нощният живот в столицата е приказно чудесен и хора от цял свят идват тук, за да танцуват. Насладете се на цялата жизнена житейска култура, местната кухня, ориентирана към грила, и ярката фотогенична среда от велосипеди-по-голямата част от града е покрита от велосипедни алеи. Временният ви дом може да бъде на добре проектирано място, пълно със сексапил като Faena Hotel Buenos Aires или луксозният хотел Four Seasons Hotel Buenos Aires.


10. Меден месец в Кейптаун, Южна Африка

Keiptun, Yujna Afrika, meden mesec
Кейптаун, Южна Африка

Предлагаме ви да изберете за медения си месец този живописен град в най-южната точка на Африка. Местната валута е южноафрикански ранд. 

Красивите хотели и интимни къщи за гости-едни от най-луксозните-включват проектираната в бъдещето The Silo и One and Only Cape Town oсигуряват безупречно обслужване и са начална база за проучване на великолепните върхове и планини, бреговата ивица и дивата природа на Кейптаун от пингвини до бабуини. 

Ако обичате историята, както и фантастично вино, изберете La Residence във Franschhoek и приключение, което ще ви вдигне адреналина (гмуркане в клетка по страхотните бели гребени на морските вълни). Това са само няколко щрихи от многото привлекателни неща.


11. Картахена, Колумбия

Karteha, Mexiko, meden mesec
Картахена, Колумбия

Това вълшебно колониално градче е бижуто на карибския бряг на Колумбия. То се отличава с очарователни калдъръмени улички, блестящо боядисани сгради, екзотични плодове и храна, и заразителна музика на живо на всяка крачка. Наоколо има романтика, особено през нощта, когато е време за салса. Настанете се в един от най-добрите бутикови хотели на пристанищния град-в пищния Casa Lola или в прекрасно реставрирания хотел Casa San Agustin, който е отправна точка за посещение на близките острови. Новият ACAST Experience на Casa San Agustin отвежда любителите с частна чартърна лодка до райското място Isla Baru за обяд на частен плаж с бял пясък, ограден от тюркоазена вода и палми.


 12. Колорадо

Kolorado, meden mesec
Колорадо

Привлекателността на Колорадо е проста: зашеметяваща е през зимата, покрита с изключително романтичен сняг и вълнуваща през лятото, когато белите преспи са се стопили и са оставили след себе си зелени пасторални сцени. 

Активните личности не страдат от недостиг на забавление, особено ако са се настанили в хотел Vail’s Hotel Talisa, където се предлага каране на ски и услугата е толкова голяма, че ще ви изведе на върха на планината. В Breckenridge ще намерите новия елегантен и социален ски-вход/ ски-изход Gravity Haus в японски стил. Междувременно, Beaver Creek може да се похвали с петзвездния планински хълм Trappers Cabin, където младоженците могат да правят походи, колоездене и гореща вана със стил.


 13. Копенхаген

Kopenhagen, meden mesec
Копенхаген

Може би ще ви бъде трудно да произнесете повечето от думите в столицата на Дания, но това е половината забавление. Разкошният скандинавски дом на скулптурата на Малката Русалка, грандиозните замъци и въздействащият дизайн са интимни и лесно управляеми. 

Предприемете еднодневни екскурзии извън града, за да походите в гористата Edens, а през нощта се гушкайте в топ хотел като емблематичния d’Angleterre в хиги стил, с изобилие от свещи, вино, сладкиши и буен огън на заден план.


 14. Меден месец в Коста Рика

 Рика Kosta Rika, meden mesec
Коста Рика

Тихоокеанската страна на Коста Рика предлага всичко за любителите на природата и приключенията. Санта Тереза е малко градче с много възможности за каране на сърф. Има диви животни навсякъде, океанът е топъл, вълните са чудесни, а тропическите гори над плажа са дом на съзидателни кухни и целогодишни бутикови хотели като Florblanca Resort и Milarepa. 

По-далеч на север на полуостров Папагайо( Papagayo) е интимният бутиков курорт Kasiiya с елегантни палатки на платформа и изобилие от начини да навлезете в дивата природа и да се свържете с нея. Горе, на кварцова планина с изглед към Тихия океан, е The Retreat Costa Rica, място за СПА, лечебни процедури и органични градини.


 15. Хърватия

Hyrvatiq, meden mesec
Хърватия

Независимо дали искате да разгледате вълшебни кристални терасовидни езера и водопади, исторически обекти и руини, да плавате на яхта, да обикаляте катедрали или просто да се забавлявате, Хърватия е мястото, където да го направите. Страната, която се простира по Средиземноморието, предлага привкус като на гръцки остров, но със собствена уникална култура и вид. Превъзходно проектираните места с гледка към морето като Villa Dubrovnik са това, което представлява тази автентична, непокътната дестинация.


 16. Циклади, Гърция

Cikladi, Gyrciya
Циклади, Гърция

Тази група острови в Егейско море включва фаворити като Санторини (където след разкошния ремонт Grace Santorini е подновен) и Миконос. Миконос е дом на новия, достоен да загубите съзнание от радост, ресторант Nesaea, който предлага всичко от фермата до масата. Има важни археологически разкопки и руини, зашеметяващи гледки към залеза и многообещаващи острови като Парос и Фолеграндос. Там можете да преживеете красотата на заобикалящата ви среда на спокойствие, с по-малко лица на хора наоколо. Още по-добре е да разгледате целия регион от 104-метрова луксозна яхта с Entre Sielos.


17. Меден месец в Доминика

Dominiki, meden mesec
Доминика

Доминика изглежда като водна детска площадка. Тя ще ви изуми с многобройните си реки и потоци, горещи серни извори и необятното Карибско море. Най-дългата пешеходна пътека в региона също е опция. Еко-курортите стават привлекателни, след като ураганът Мария опустоши острова. Страната предлага приключения в джунглата, като приключение в каньона Titou Gorge. Ако сте любители на спокойствието, посетете калните басейни на Wotten Waven Hot Springs и се насладете на гледката на китовете. Можете да се настаните в красивите нови хотели Jungle Bay, Secret Bay и Cabrits Resort and Spa Kempinski.


18. Фиджи

Fidji, meden mesec
Фиджи

Има ли по-класически екзотичен меден месец на остров от Фиджи? Трудно е да си представим нещо по-добро от пътуване между петзвездни курорти в над 300 острова в Тихия океан. Те ще ви впечатлят с белия пясък, палмите, планините и сините лагуни. За доза рай на земята посетете частната островна дестинация Laucala. В нея се смесват тропическите дъждовни гори и вулкани с безлюдните плажове. Освен това, може да се насладите на калорична и много вкусна местна кухня. С дейности, вариращи от гмуркане и голф до конна езда и риболов, няма да имате време за скучаене.


19. Галапагос

Ако сте двойка, която търси нещо повече, то няма нищо по-вълнуващо от приключение на Галапагос. Тази любима дестинация на Чарлз Дарвин предлага на открито най-добрата възможност за абсорбиране на екзотична доза от природата. Има няколко варианта за островно изживяване край бреговете на Еквадор. Едната е круиз, в идеалния случай, на малък кораб. А другата е на мега яхта като чисто новата луксозна екологична Theory на Ecoventura. Тя плава около северните или южните острови за една седмица. Дейностите, които се предлагат, са гмуркане с шнорхел, гребане от изправен стоеж, каяк и с природоизпитатели на борда.


20. Меден месец в Гренада

Ураганите, които опустошиха голяма част от Карибите, оставиха този недооценен малък райски кът напълно недокоснат. Хотелът Silversands има най-дългия басейн на Карибите, но не очаквайте да прекарате всичките си дни там. Островът е пълен с многобройните живописни плажове, където да се излежавате и да се наслаждавате един на друг. Не забравяйте да опитате местната кухня, както и да изследвате тропически дъждовни гори.


21. Гватемала

Гватемала е до Мексико, но има собствено отличително място. Тази централноамериканска нация е цветна и очарователна. Тя впечатлява с испански колониални сгради, калдъръмени улици и други области с гъсти тропически гори и стръмни вулкани. В Гватемала Сити шумният нощен живот балансира историята. Може да разгледате културните паметници като древните руини на маите, както и няколко музея. Ако искате да се отдалечите от цивилизацията, посетете Casa Palopo на езерото Атитлан. На езерото LaLancha на Ф. Форд Копола дружелюбните маймуни ще ви приспят или събудят за красив ден в тропическите гори.


22. Исландия

Исландия е за авантюристи. Дългият списък с атракции оглавява зрелищното Северно сияние през зимата (престой в Ion за безупречна гледка). Може да се насладите и на безкрайните възможности за преходи и яздене на известните малки, но силни коне на страната. Други интересни приключения включват проучване на пещери, вулкани, ледени полета и ледници, горещи извори и лагуни. Новият Retreat at Blue Lagoon е идеално място за нощуване, релакс и вечеря в изискан петзвезден ресторант. Страната на леда и огъня може да е студена, но има достатъчно адреналин и романтика, за да ви е горещо.


23. Меден месец в Япония

Природна красота, саке, суши, история, култура-Япония балансира богатото древно наследство с модерното в своите вдъхновяващи градове. Страната поддържа необятна мрежа от походи и разходки за почитателите на природата. Има възможности за ски и посещение на светилища, кафенета и невероятно крайбрежие. Токио е град, който отваря всички ваши сетива, помислете за нощуване в луксозния, в риокански стил хотел Hoshinoya Tokyo. А Киото може да се похвали с дузина обекти на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Япония има и верига от тропически коралови острови- Окинава.


24. Ланай

Ланай е част от Хаваите, разбира се, но пейзажът му в определени части е толкова различен и духовен. Определено ще ви накара да се почувствате като на друга планета. Възможностите за дейности изобилстват: да яздите коне или да прекарате деня по каменистите пътища в джип 4х4- вие решавате. Ланай ви дава уникалната възможност да се гмуркате с шнорхел около въртящи се в кръг делфини. Освен това, може да позирате сред лунноподобните скали на „Градината на Боговете”( Garden of the Gods). В курорта Lanai Four Seasons има изобилие от доброкачествена храна и много забавления.


25. Меден месец в Мадагаскар

Този недооценен африкански остров прави наистина зрелищна дестинация за меден месец. На практика вие ще сте първите от вашите приятели, които ще пътуват до него. Призивът на дивата природа е силен и тук има всичко. От наблюдаване на китове до девствени плажове с бял пясък, от лемури до луксозни квартири. Теренът е изключително разнообразен и включва тропически дъждовни гори, открити савани, планини и пустиня.


26. Меден месец в Малдиви

maldivi, meden mesec
Малдиви

Само като чуете за Малдивите, веднага се сещате за меден месец. Тази тропическа южноазиатска държава е съставена от 26 коралови атоли в Индийския океан. Това включва безгранични плажове, километри тюркоазени води, обширни рифове и изобилие от прясна риба и морски дарове. Вие ще бъдете доста усамотени, в който и да е от луксозните курорти, които сте избрали. Предлагаме ви да изберете колекцията на мечтите на Four Seasons или пионерската, супер частна Soneva Fushi. Очаква ви почивка, изпълнена с интимни вечери, СПА процедури, подводни приключения и просто отдих.


27. Меден месец в Мексико Сити, Мексико

Мексико е световната столица на дизайна за 2018 година. Тя е истинско райско място за естетите, любителите на изкуството и на двойките с изтънчен гастрономически вкус. През последните няколко години столицата нараства потенциално с привлекателността си и многобройните си места за хранене, галерии и музеи. Топ луксозните хотелски марки като St. Regis и Four Seasons разполагат с великолепни зали. А красивият бутиков хотел Las Alcobas осигурява идеалното място да се сгушите след дългите дни на глезене.


28. Меден месец в Мароко

Maroko, meden mesec

Вие и вашият партньор споделяте силно любопитство към света? Ако е така, една обикновена плажна почивка няма да ви удовлетвори напълно. Помислете да проучите някоя екзотична страна като Мароко. В Маракеш, средновековен град, ограден от стена от берберската епоха, ще обядвате освежителни течни ястия. Не пропускате да преминете през великолепните лабиринти, държейки се за ръце. Освен това, може да гледате изпълненията на разказвачи и музиканти и да наслаждавате очите си с ефектна архитектура и дизайн. Ще се почувствате като крале в дворцовата розова Amanjena. А ако търсите нещо по-традиционно място, отидете в красивия град Фес, в шикозния Riad Fes. Kasbah Tamadot на Ричард Брансън е великолепна база за туризъм по планините Атлас.


29. Меден месец в Намибия

Изключително високи пясъчни дюни, абсурдно обширна пустиня и най-голямата популация на черни носорози в света: Намибия. Тя представлява свят както на драма, така и на спокойствие. Тази южноафриканска страна не е вашата типична спирка за сафари, тя е много повече. Може да нощувате в луксозния хотел Omaandа или в отдалечения плажен хотел Shipwreck Lodge на брега на морето. Те ще ви предоставят преживявания, които буквално няма да забравите като например следене на носорог пеша (има ли желаещи?). Не че бихте искали.


30. Меден месец в Напа Вали, Калифорния

Kaliforniya, meden mesec
Напа Вали

Напа вали отново изживява звезден миг с плетеница от красиви бутикови убежища като интимната Ink House и зашеметяващия Las Alcobas-и дори пътеката за дегустация на бира. Най-известната американска страна на виното е пълна с чар, да не говорим за променящото се вино и емблематични ресторанти като тези в Calistoga Ranch. Four Seasons Napa Valley и Vista Collina се предпочитани от двойки, обичащи възможностите на кулинарното изкуство извън въображението. Освен с виното, можете да се отпуснете чрез изобилие от СПА, или ако се чувствате енергични, има походи през червени гори и край езера.


31. Меден месец в Северен остров, Нова Зеландия

Приключенският център на Нова Зеландия в Куинстаун е обичан на юг. Но неговият масивен Северен остров има равни, макар и по-малко известни възможности за откриване на сцени и забележителности, от които да останете без дъх. Остров Waiheke, близо до Окланд, е един очарователен вариант. Друга опция е Нортланд, с буйни зелени пейзажи и скали над Тихия океан и Тасманийско море. Там можете да се опитате да събирате фураж и да се гмуркате, а мястото за настаняване е частният хотел Helena Bay Lodge. Може да отидете на 6000 декара обработваема земя в The Bay of Island, където да играете голф, да видите древните гори каури или да се забавлявате на частни плажове в The Lodge at Cauri Cliffs.


32. Меден месец в Париж, Франция

Parij, meden mesec
Париж

Париж е известен като градът на светлините, а също така и като градът на любовта. Ако цените романтична разходка ръка за ръка, ще харесате френската столица, която предлага култура, архитектура и изкуство наред с, разбира се, невероятна храна и вино. От емблематични луксозни предложения за настаняване като Four Seasons George V и Royal Monceau-Raffles Paris до безупречно проектирани нови бутикови хотели като Hotel Providence Paris. Можете да приспособите медения месец към вашия стил, независимо дали е класически и изискан или повече бохо и артистичен.


33. Меден месец в Портланд, Орегон

В и около Портланд има толкова много неща, които да видите, че няма да ви остане време за скука. Може да се насладите на естествената красота на снежната планина Худ (Mount Hood), безброй паркове и колоездачни алеи и градини. Портланд ще ви изненада и с хип музика, арт сцена, модерни микропивоварни и разнообразни ресторанти. Отделете време за шофиране извън града към други планини. Може да отидете нагоре по крайбрежието или до долината Willamette за дегустиране на Pinot Noir.


34. Меден месец в Пуерто Рико

Пуерто Рико се превърна в любима дестинация за меден месец. Духът на пуерториканците свети ярко в островния рай, известен като островът на очарованието. След реновиране на стойност 60 милиона долара, първият ултралуксозен курорт на острова St. Regis Bahia Beach Resort се покланя за поздрав отново. Хотелът Robert Trent Jones Jr., който е заобиколен от море, пясък и зеленина, също ще ви изненада много приятно. В него може да се насладите на частни светилища за птици, игрище за голф, каяк, уиндсърф, риболов и туризъм.


35. Меден месец в Раджастан, Индия 

Известен като дестинация за Холи, древния индуистки фестивал, Раджастан е динамично място за посещение по всяко време. Със сигурност ще останенете силно впечатлени, посещавайки различни села и градове в щата. Определено посетете и Джайпур, столицата, известна като Розовия град. Отидете на преходи в пустинята да наблюдавате тигри и направете обиколка, за да разгледате поразителната архитектура. И живейте като кралици и крале в розовия дворец-х отел Amanbagh, царско убежище на Mughal. Наред с обичайните луксозни капанчета, може дори да научите най- екзотичното от спорта поло на камили.


36. Меден месец в Руанда, Африка

ruanda, meden mesec
Руанда

Ако приключението на живота ви е целта на медения месец, преходът с горила в Руанда-с нощуване под небето-трябва да бъде на челно място във вашия списък на дестинации. Сафари за диви животни почти винаги променя живота, но наблюдаването на горили отблизо в местообитанието им е съвсем различно предложение. Bisate Lodge и Singita Kwitonda Lodge са в непосредствена близост до древната тропическа гора на националния парк Volcanoes National Park и предлагат да се поглезите с по-активни преживявания, отколкото би могла да поеме една новобрачна двойка. В национален парк Akagera лагерът Magashi предлага шанса да видите прайдове лъвове и черен носорог.


37. Меден месец в Свещената долина, Перу

peru, meden mesec
Перу

Сгушена в планинското пространство на Андите, Свещената долина включва великолепните долини Urubamba и Aguas Calientes. От тях човек човек може да се изкачи на Мачу Пикчу. Разбираемо е, че меден месец в тази уникална дестинация е за тези, които живеят, за да се насладят на природата. И Inkaterra Hasienda Urubamba, и Tambo del Inka са безупречни курорти, които съчетават екосъзнателен дух с вълнуващи дейности, културни традиции и чист лукс.


38. Меден месец в Шотландия

В Шотландия има нещо за всеки вкус, а за любители на природата има чудни горkи места и красиви езера. Дейностите варират от голф на световна класа като в Golf Links на Islay. Това е домът на девет дестилерии на уиски, до каране на сърф с дебел водолазен костюм. Освен играта на голф, луксозният хотел The Balmoral със своя ресторант номер едно със звезда от Мишлен, е доста прочут.


39. Меден месец в Сицилия, Италия

В Сицилия може да преживеете островни, както и италиански вибрации-най-доброто от двата свята. Разположен точно до върха на ботуша, той преодолява разстоянието между Европа и Африка и е най-големият остров в Средиземноморието. В Сицилия може да опитате невероятно вкусна местна храна. Дългите разходки из града ще ви потопят в необятните гледки на красивата архитектура и руини от много различни влияния. Може да се настаните, както в цветни селски къщи, така и в морски апартаменти, а защо не- в бароковите резиденции.


40. Меден месец в Швейцария

Shveizariya, meden mesec
Цюрих

Цюрих ще ви изненада с изобилие от шоколад, цветя и бельо. Няма как да не споменем изкуството, храната със звезда от Мишлен в The Dolder Grand. Неизменна част от Цюрих са величествените Швейцарски Алпи и тяхната красота. Със световната класа за любители на ски и целогодишните природни забележителности, Швейцария съблазнява много младоженци. Защитеният от ЮНЕСКО винен район Лаво (Lavaux) е друга основна туристическа атракция. От нея има изглед над Женевското езеро и там се предлага невероятно вино. Младоженците имат възможност да се насладят на дълги походи, плаващи ресторанти, шоколадови къщи и единствения в Европа хотел над водата. Хотел Palafitte channels Tahiti на езерото Neuchatel със стълби от бунгалата ще ви потопи директно във водата.


41. Меден месец в Сингапур

Singapur, meden mesec
Сингапур

Стабилният възход на Сингапур изглежда обвързан с любимата на всички романтична комедия на 2018 година „Лудите богати азиатци”. Сингапур е известен като земята на изключително вкусните ястия. Вие имате избор измежду многобройните невероятни хотели, които отвориха врати наскоро. Двойката хотели Six Senses-Maxuell и Duxton предлагат пищни сцени на потапяне в местната култура. Те се намират в един местен квартал близо до Chinatown. Four Seasons реновираха стаите си, а увеличаващите се полети дават възможност за все по-лесен достъп.


42. Меден месец в Югозападна Монтана

Montana, meden mesec
Югозападна Монтана

Благодарение на петзвездните дестинации като The Ranch и The Resort , Монтана се очертава като лидер за медени месеци. Привлекателни за младоженците, които искат да бъдат повече активни, отколкото да се поглезят, са тези всеобхватни работни ранчо. Те не са евтини, но цената си заслужава. В тях може да се впуснете в автентични приключения и дейности на открито. Освен това, да се насладите на изискана кухня и безупречно обслужване в спираща дъха среда.


43. Меден месец в Словения

Slovenia, meden mesec
Словения

Ако сте се замислили за Грузия, миналогодишната тенденция за дестинация, тази година помислете за Словения. Централноевропейската страна на замъци, зелени поля, заснежени върхове, термални извори и най-зеленият град на континента Любляна. Това е място, което още не е претоварено от туристи. Това означава, че ще се радвате да стигнете дотам и да проправите своя път като пионери. През 2020 година Словения дебютира в гастрономическия пътеводител на Michelin. Това е абсолютно доказателство за нейната разцъфтяваща и широко разпространена кулинарна сцена. В Джулианските Алпи може да спите в дигиталното детокс убежище Sunrose7 в близост до фабрика за органичен шоколад.


44. Меден месец в Шри Ланка

Shri Lanka, meden mesec
Шри Ланка

Дъждовни гори, плажове, будистки руини, дива природа, градове и цитадели са само малка част от красотите на Шри Ланка. За такава малка страна Шри Ланка предлага невероятно разнообразие на посетителите. Екзотичният остров насред Индийския океан е нешлифован, но и изтънчен. Кухнята представлява смесване на културите. Младоженците могат да посещават храмове, да правят походи, да ходят на сафари в националните паркове или да карат сърф. Настанете се в пищния, сертифициран от LEED като соларна ферма, бутиков хотел Ulagalla. Или отседнете в най-новото шикозно място на брега, уелнес настроената Tri Lanka в Galle.


45. Меден месец в Таха’а, Френска Полинезия

Tahaa, meden mesec
Таха’а

Бора Бора, точно в далечината, привлича цялото ви внимание, но има и нещо специално в Таха’а. Френският полинезийски остров е известен с ванилията, една съблазнителна подправка, която ароматизира въздуха по най-невероятен начин. Тя ще ви изненада и с факта, че произвежда ром и черни перли. Това са много атрактивни предложения за вашия меден месец. Le Taha’a Resort and Spa, собственост на Relais and Chateaux, е най-добрият избор. Може да изберете между мечтано разширено бунгало над водата или плажно настаняване нависоко. Там се намира най-добрият достъп до крайната дестинация за гмуркане с шнорхел Coral Garden.


46. Меден месец в Тел Авив, Израел

Israel, meden mesec
Тел Авив

Със слънчевото си средиземноморско крайбрежие и космополитен статус Тел Авив е, може би, по-неочакван като меден месец. Той може да се похвали с плажове, невероятен нощен живот и вкусна храна. Освен това, той изненадва с оживена крайбрежна алея и поразителния Бял град (White City). Кварталът е изпълнен с привличаща вниманието архитектура в стил Bauhaus от 30-те години. От камбаната на покрива на Carlton Tel Aviv можете да наблюдавате как слънцето залязва на хоризонта. Ако искате да добавите екзотична пустинна екскурзия, резервирайте в Six Senses Shaharut Israel. Той отвори врати лятото на 2020 г. с къмпинг на камили, екстремни спортове и винени турове.


47. Меден месец в Търкс и Кайкос

tyrks i kaikos

Югоизточно от Бахамските острови, в Атлантическия океан, се намират Търкс и Кайкос. Това не са два острова, както може да се предположи, а цели 40. Кораловите острови са екзотични и луксозни, с малко хора, и има безброй страхотни плажове с бял пясък. Резервирайте си място в Uber Private Ambergris Cay, 10-апартаментен курорт с частни басейни, безупречни гледки и цени all-inclusive. Друга възможност е The Palms Turks and Caicos, на емблематичния плаж Grace Bay Beach.


48. Меден месец във Великобритания

London, meden mesec
Лондон

Лондон може да бъде също толкова примамлив като Бора Бора. Той е точно за вас, ако сте двойка, омагьосана от разходки в Хайд парк, музеи от световна класа, известни ресторанти и много култура, да не говорим за идеята за кралско величие. Шикозната дестинация има едни от най-добрите места за настаняване в света. Помислете за Connaudgt или The Savoy, които задават тона на романтиката. Ако се разходите в провинцията, ще се почувствате като герои на книги с разкази: опитайте шикозна, уютна каюта в Soho Farmhouse, страхотно имение в Heckfield Place в сърцето на страната на Джейн Остин. Или се настанете в стая в 350-годишен замък, Cliveden House, където Мегън Маркъл прекара последната си нощ преди да се омъжи.


49. Меден месец във Ванкувър

За активен меден месец изберете прохладното морско пристанище на Ванкувър и близкият остров Ванкувър, Канада. Те могат да ви предложат много и различни дейности. Уникалното му местоположение, заобиколено от планини и вода, го прави популярен за редица приключения на открито. Ванкувър е известен и с оживените си сцени за изкуство и музика. Където и да решите да прекарате дните си от медения месец няма да съжалявате. Може да изберете да се настаните в шикозния градски център Fairmont Pacific Rim Hotel.


50. Меден месец във Виетнам

Vietnam, meden mesec
Виетнам

Виетнам разполага с всичко, което човек може да си пожелае. Изобилие от: плажове, цветна култура, будистки пагоди, реки, френски колониални забележителности, светски градове и вкусна храна. Chi Min City и Ханой са основните метрополиси. Но, ако предпочитате спокойствието, ви препоръчваме Hoi An, Mui Ne и Hue. Те предлагат повече селски чар, заедно с изкуството и пясъчната брегова ивица, която е толкова девствена, като на всеки остров. Страната в югоизточна Азия е доста голяма, така че отделете повече време. Задължително посетете най-разнообразните пазари и храмове, направете дълги походи и опитайте различна местна кухня.


Вече избрахте дестинация за своя меден месец! Сега е време да прочетете нашите пет съвета, за да го превърнете в едно незабравимо изживяване!

1 Comment

  1. Нашият меден месец беше в Испания. Бяхме отседнали във Валенсия, но обиколихме Аликанте, Торевиеха, Дения и Мадрид. Обиколката беше толкова интересна и впечатляваща, че останахме без дъх. Хотела, където бяхме отседнали беше с прекрасна гледка към града, а вечер се качвахме на красивия балкон, където пиехме по чаша вино, а храната беше много вкусна.