В началото на годината винаги се задават нови тенденции. От тенденциите за сватбени рокли, сватбени покани до най-красивите аранжировки с цветя, има толкова много да очакваме с нетърпение през 2020 година. Време е да разгледаме и най-новите предложения за сватбена торта.

И една от тенденциите, които ще разгледаме, обхваща най-новите творчески предложения за сватбени торти. Отминаха дните, в които въздесъщата бяла торта царува на върха. В наши дни дизайнерите на торти се забавляват да преоткриват и включват нови форми, цветове, шарки и материали, за които даже и не са си мечтали в тенденциите за сватбени торти в миналото.

Готови ли сте да се вдъхновите с любимите ни тенденции за сватбени торти? Прочетете нататък.

Торта с украса от папрати

сватбена торта
PHOTO BY JENNY FU; CAKE BY MONTAGE PALMETTO BLUFF; FLORALS BY SYG DESIGNS

Зеленината не е нещо ново в тортите. Виждали сме голямо количество папрати, които се използват вместо типичния евкалипт или други, по-популярни сватбени зеленини. Слепена с фино текстуриран бял маслен крем, тази торта се възприема като по-изисканата сестра на вашата типична „селска” торта.

Сватбена торта с понички

сватбена торта
PHOTO BY SANAZ PHOTOGRAPHY

Не сте почитател на традиционната сватбена торта? Тогава това е вашата торта. Тази водеща тенденция за торта с понички (или, както я наричаме, кулата) е още един оригинален начин да нахраните гостите си с понички, без да правите стена от тях, която между другото все още е силна тенденция (а и е алтернатива за спестяване на пари).

Торта „сирене”

сватбена торта
PHOTO BY RACHEL RED PHOTOGRAPHY

Обичаме сирене толкова колкото и торта, така че разбираме как това би могло да бъде перфектната алтернатива за двойка, която не е много запалена по сладкишите. Плюс това, плодовете отгоре са идеални за хапване заедно със сирената след обилната вечеря.

Едноетажна торта

сватбена торта
PHOTO BY AMY CAROLINE PHOTOGRAPHY

Булките и дизайнерите на торти се изкачват на върха с по-прости, модерни, едноетажни сладкарски изделия. Най-важното за тази тенденция е, че това е по-достъпен начин да вкусите няколко блата с различни стилове и аромати, без тортата да бъде огромна, каквато беше традицията в миналото.

Използване на традиции от други култури

сватбена торта
PHOTO BY ANDREW PARSONS

Напоследък все по-популярно става да се използват традиционни сватбени торти от други култури. По-горе виждате традиционен скандинавски десерт, наречен Kransekake. Също така забелязва се millefoglie (традиционен италиански сладкиш с крем „Шантили” и ягоди) на не една от стилните сватби през последните няколко години.

Рисунки върху тортата, вдъхновени от дизайн на плочки

сватбена торта
PHOTO BY JOSH AND DANA FERNANDEZ

Това е страхотна идея да предизвикате интерес към едноетажна торта. Помолете вашия сладкар да нарисува ръчно със сладкарска боя(или да отпечата върху фондана) интригуващ модел, вдъхновен от плочки в синьо, бяло и жълто.

(Не)Сватбена торта

несватбена торта

Не обичате торта с маслен крем и фондан? Предлагаме ви торта с глазура от маково семе или гола многопластова торта с ароматизирана бита сметана.

Тясна правоъгълна торта

правоъгълна торта
COURTESY OF JASMINE RAE CAKES

За булката, която желае модерен силует на сватбената торта и иска да се откаже от традиционните кръгли блатове, се предлагат високи и тесни многопластови правоъгълни торти. Те ще стават все по-популярни през следващата година.

Сватбена торта с ядливи цветя

Торта с ядливи цветя
COURTESY OF TWIGG STUDIOS

Обичаме вида на ядливи цветя върху тортата, особено когато са направени така, че да изглеждат двуизмерни. Пресованите цветя на тортата предизвикват носталгични чувства от една страна, но от друга страна те са изключително свежи.

Write A Comment