Есента е сезонът на пайове, карамелизирани ябълки и миризмата на канела.

Писнало ли ви е от сватбени торти? Искате ли единични десерти за сватба? Когато есента настъпи, нещата стават малко по-различни в света на десертите: летните вкусове като ягода, лимон и шам-фъстък „се приспиват” и настъпва времето за дебют на още една реколта от сезонни аромати. И докато ние винаги сме „ЗА“ тиквена или морковена торта през есента, има и други начини да придадем интерес към желаните есенни десерти за сватба. Всъщност ние обичаме идеята да празнуваме вкусовете на есента с нещо различно от тортата! Така че, ако сте обсебени от сладкиши и кленов сироп и сте готови да се изявите с вашия вкус към десертите, продължете да четете. Открихме девет алтернативи на традиционната сватбена торта – и всеки десерт е изненадващ, вкусен и сезонно идеален за есента. Продължете да четете ако сте се спрели на есенна сватба и намерете десерта, който отговаря на вашите вкусови рецептори и на сватбената ви вибрация и запомнете: добре е да сервирате повече от един десерт! Има основателна причина да бъдат измислени десертните маси, нали?

1. Мини тиквени пайове

мини пайове
PHOTO BY MY BAKING ADDICTION

Нищо не напомня така силно за есента както тиквен пай. Ако не искате вашите гости да боравят с чиния и вилица, изберете мини вариант. Мини тиквените пайове са по-лесни за ядене, освен това са перфектни за една хубава снимка.

2. Карамелизирани ябълки

десерти за сватба
PHOTO BY YOGA FOR COOKING

Карамелизираните ябълки също са хит през есента. Създайте маса за „Направи си сам карамелизирани ябълки” или просто изложете готовите десерти. Това е чудесен начин да включите десерт, без да карате гостите да се чувстват преяли.

3. Канелени рула

канелени ролца
PHOTO BY JENNY WILLIAMS PHOTO

Канелените рула са най-добрата топла и уютна храна сутрин сервирана с чаша кафе, особено когато навън се застудява. Пресъздайте това уютно усещане на сватбата като сервирате канелени рула за изненада като десерти за сватба.

4. Тиквени макарони

десерти за сватба
PHOTO BY EMILY MAGERS PHOTOGRAPHY

Макароните са в тенденция на все повече сватби и то поради добра причина. Продължете този тренд на вашата сватба, като изберете макарони с вкус на тиква, солен карамел, ром, бейлис за да запазите есенните десерти и ги подредете в кула, издигната високо.

5. Чуроси

десерти за сватба
PHOTO BY THE BOLD AMERICANA 

Есента е свързана със захар, подправки уют, нали? Включете чуроси, за да се насладите на сладкия вкус на тестото – с щипка канела като подправка.

6. Понички

понички
PHOTO BY NORMAN & BLAKE

Добавете като фаворити есенни аромати като клен и канела във вашата сватба. Направете партидна поръчка от кленови пръчици, канелена захар и тиквени понички в местната пекарна или накарайте вашия сладкар да ги направи заедно с мини-торта, която да е свързана с този десерт.

7. Пай

десерти за сватба
PHOTO BY STEPHANIE BRAZZLE

Ако сте почитатели на пай, можете да го включите към вашите десерти за есенна сватба. Десертът пай е по-сърдечен, съчетава се с есента – плюс това може да изберете ябълки, карамелизирани ябълки, тиква или пък круша, за да включите вкусовете на сезона. 

8. Маршмеллоу

AMAZON – Smores Bar sign

Ако мястото ви позволява открит пламък, излезте навън и изпечете маршмеллоу на клечка, така ще постигнете старинна и едновременно американска атмосфера. Ако мястото не ви позволява огън, подредете маса/бар, в който да включите маршмеллоу в комбинация с десерти като бисквитки и тарталети.

9. Мини чийзкейкове

десерти за сватба
PHOTO by RUMMY ARIZANKOSKA

Чийзкейкът често се смята за летен десерт, особено когато се сервира студен със заливка, направена от пресни плодове. Но може да се предложи и през есента! Ние смятаме, че тиквен чийзкейк или карамелен ябълков чийзкейк ще изненада приятно вашите гости.

А вие какъв десерт си избрахте за вашата есенна сватба?

Write A Comment