Наистина ли са нужни 300 гости за вашия специален ден? Искате да съкратите сватбения списък, но не знаете от къде да започнете? Ние ще ви дадем няколко насоки. Достатъчно сладки приказки, нека бъдем кучки.

Приятелка от училище

Вярно, Ани ти беше най-добра приятелка от 5 до 7 клас, но от тогава колко пъти се чухте и видяхте? Ако отговорът е едноцифрено число, веднага извади маркера. Дори, нека те попитаме – пишете ли си все още? Или вашето приятелство в момента се изразява в кликване на лайк на снимките във фейса?

Членове на семейството, с които не сте си близки

Няма правило, че всички роднини трябва да присъстват на сватбата ви. Ако не сте си близки с някоя леля или втора братовчедка, а дори обратното – преобръща ви се стомахът само при мисълта, че трябва да се видите, тогава не се чувствайте задължени да я поканите на сватбата си.

Приятели на ваши приятели

Да, понякога излизате с компанията на вашите приятели, празнувате заедно различни празници… Но, това не означава, че това са ваши приятели, затова не е нужно да присъстват на вашия ден.

Приятел в нужда и само в нужда

Знаем поговорката – приятел в нужда се познава, обаче има „приятели“, които се обаждат само като имат нужда от 100 лева на заем или когато имат драма с поредното си гадже, заради което не са се обаждали последните три години. Такива „приятели“ не ви трябват… нито на сватбата, нито в живота.

Колеги, с които не комуникирате извън работа

Това, че работите бюро до бюро с колегата, не ви прави приятели, затова го зачеркнете от списъка. Оставете само колеги, с които дружите и след работа и реално можете да наречете приятели.

Съседите

Не се чувствайте задължени да поканите съседите си, само защото се поздравявате всеки ден в асансьора и си бъбрите на общи събрания. Придържайте се към правилото – ако не сте го канили на вечеря, не го канете и на сватбата си.

Роднини от трето, четвърто, пето коляно…

Tа вие дори не ги познавате (добре)… Нямат място в сватбения списък с гости.

Всички, които не се радват за вас

Нали това е идеята на празнуването – да споделите щастието. Всеки, който не се радва за вас, или не одобрява вашата половинка, няма място на сватбената маса.

Трябва ли Ана да остане в сватбения списък?

Бонус: Хора, които не искате да присъстват на вашите сватбени снимки, нямат място в сватбения списък с гости.

2 Comments

  1. Аз като сватбен фотограф съм се убедил, че на сватбите има много ненужни гости, които се канят по задължения. Преди година снимах една много интересна сватба на която гостите бяха 39 човека. В това число булката и младоженеца. Стана невероятен купон. Винаги съм си мислил, че малките сватби са скучни, а се оказа точно обратното. На големи сватби от 100-150 човека на диджея му е много трудно да вдигне гостите да играят, а на тази напротив. Купона беше на макс.
    Е трябва да се внимава със списъка и кои гости се задраскват от него. Защото може да се стигне до големи сръдни.
    Поздравления за статията, беше много интересна за мен и мисля, че ще е полезна за бъдещите младоженци.

  2. Pingback: Как да изготвим списък на сватбените гости в 10 стъпки | Булчински съвети

Write A Comment