Сватбеният ден на Мари и Мирослав е бил вълшебен и вълнуващ. Те случайно са избрали датата 19.10.2019, но ние виждаме много символика нея. Не случайно във същия ден е имало още 18 щастливи двойки, които са сключили граждански брак в зала Средец. Сватбата се е провела в София, а красивата булка Мари, беше повече от любезна да ни сподели нейния опит. Тя ни разказва как без да пилееш много пари, можеш да организираш елегантна и стилна сватба, каквато е именно тяхната.

„Капарирахме всичко 8-9 месеца по-ранно, за да сме спокойни“ – казват Мари и Мирослав.

Сватбен ресторант: Central Park Hotel Sofia

Капацитетът на гостите в ресторанта на този хотел е 80 души. Мари и Мирослав обаче са се спрели на 50 гости. Така е имало повече място за танци, а кой не обича танците!? Кувертите, които са избрали са били на цена от 70 лева, което е направо без пари предвид елегантната и уютна обстановка на този ресторант с прекрасен изглед към центъра на София.

„Много е важно когато получите договора с ресторанта, много внимателно да огледате дали при евентуална отмяна на събитието дължите неустойки – казвам го по повод коронавируса и отменените сватби тази година“ – предупреждава Мари.

Сватбеният ден

Граждански брак в Обредна зала Средец

Булката се влюбила в столичната Обредна зала, след като я видяла и твърдо решила там да каже „Да“ и да се превърне в законна съпруга на Мирослав. Техните близки роднини и приятели са били част от този ритуал и с нетърпение са чакали съдбоносното ДА.

Сватбеният ден

Булчинска рокля

Булчинската рокля на Мари е оригинална, шита по мярка. Мари споделя, че е взела хитро решение, да си купи два чифта обувки – балеринки и токчета на дебел ток. Роклята е ушита по балеринките и затова не е имала проблеми със влачене и настъпване, отгоре на всичко и е било супер удобно и цяла вечер е танцувала.

„Не бързайте с покупката на роклята, разходете се, пробвайте различни модели и чак тогава изберете“ – съветва Мари.

Сватбеният ден

Булчинска прическа

Прическата е елегантна и семпла с нежно украшение направена от сръчните ръце на Ради Благоева.

„Като завършек на цялата си визия като булка, бях избрала прическа, която беше с фиби и семпло украшение в косата, така че да няма кичозност. Гостите се впечатлиха от стилната сватба и елегантната ми визия“ – пише Мари в 20 сватбени прически с пусната коса.

Сватбеният ден

Булчински грим: Kiril Gutsov makeup

Гримьорът на звездите Кирил Гуцов е гримирал красивата булка Мари. Младият и талантлив гримьор е бил личен гримьор на покойната легенда Стоянка Мутафова и дъщеря ѝ Муки. Освен това е гримирал Силвия Кацарова, Николета Лозанова и много други звезди и затова красивата Мари му се е доверила за грима на сватбеният си ден, в който тя е най-голямата звезда.

Сватбеният ден

Мъжки сватбен костюм: My Wedding

Мирослав е избрал класически черен костюм, бяла риза, закачлива вратовръзка в бледо зелено и кърпичка за джоб в същия цвят – всичко това от Сватбен център My Wedding София. Зеленото е свежо допълнение към класическата визия на младоженеца. Не случайно булката е избрала същия цвят за декорация на ресторанта, за което са и помогнали семейство Найденови.

Това е един от малкото ангажименти на младоженеца, тъй като той е бил в Дания по време на сватбената организация, а булката е разчитала на помощта на своите родители.

Сватбена торта: Gavrosh Gourmet

Красива, а по думите на гостите и много вкусна торта. Вкусът, който булката е избрала с помощта на баща си, е шампанско с ягоди. Сладкарницата е препоръчана от страна на ресторанта и очевидно е оправдала очакванията.

„Не избирайте прекалено „тежка“ торта, защото гостите вече ще са вкусили няколко степенното сватбено меню и тя ще остане неоценена. Изберете „лека“ торта като завършек на сватбеният ден“ – съветва бащата на булката.

Сватбена торта

Първи сватбен танц: Is this love

Булката е фен на „тежката музика“ – свободно можем да я наречем „рокаджийка“, затова заедно с младоженеца са се спрели на Whitesnake и техния хит – Is This Love – тяхното със сигурност е.

Всеки помни купона, никой не помни детайлите.

Сватбен хотел – Central Park Hotel

Хотелът, чиято част е ресторанта, в който е протекъл сватбеният ден е Central Park Hotel. От там са осигурили на младоженците подходяща стая за най-вълнуващата нощ, а именно първата брачна нощ. Младенците са изключително доволни от професионализма от страна на хотела и ресторанта и ги препоръчват с две ръце.

Сватбена фотосесия

Мирослав и Мари избраха различни локации от центъра на Столицата за тяхната сватбена фотосесия. Резултатът – забавни и различни снимки.

Бонус: Сватбени покани

Ако булката ви се струва позната, това е защото по професия е стюардеса. Затова е решила да вкара малко и от този живот в сватбата, като се е спряла на сватбени покани тип самолет, направени от сватбени покани Такрида. На нас много ни допаднаха.

Сватбена покана

Мари предупреждава бъдещите булки да не се притесняват от отказ на поканата за сватба, това е съвсем нормално и се случва на всички сватби.

Ако ви хареса сватбеният ден на Мари и Мирослав, разгледайте и Сватбеният ден на Геновева и Иван, в който също има много споделен опит и съвети. Пишете ни, ако искате и вие да споделите вашия сватбен ден с нашите бъдещи булки.

Write A Comment