Казах „ДА“ и започваме от снимка с Годежен пръстен 2020 – Тенденции до „Гости, които трябва да зачеркнете от сватбения списък„, ето 18 неща, които трябва да направите след като сте казали „ДА

Това е моментът, който чакате. Имате годежен пръстен и ще се омъжите. Толкова е сюрреалистично и харесва ли ви или не часовете, дните и седмиците след годежа ще бъдат гарантирано като вихрушка.

Има толкова много неща да обмислите, толкова много хора, с които да се свържете, и толкова много задачи да свършите. Не се преуморявайте! Имате достатъчно време да планирате остатъка от живота си заедно, но ако сте като повечето скоро сгодени двойки, ще ви сърбят ръцете да споделите новината с всички свои приятели и да се потопите в действителната част за планиране на сватбата. Булчински списания, блогове, пазаруване на рокля, търсене на място. Списъкът продължава и продължава. Гледането на сватбени филми не би могло да ви подготви за това какво ще бъде (повярвайте ни, напълно е различно!). Въпреки че средната продължителност на времето като сгодени е от няколко месеца до години, има някои неща, които искате да свършите, докато сте в този статут без значение колко дълго планирате да бъдете годеница.

И така, откъде да започнете? Няма строга последователност която да спазвате, стига да се заемете с непосредствените задачи.

1. Обадете се на родителите си

казах на нашите, че се сгодих

Обадете се на семейството си (освен ако не пазите годежа си в тайна за известно време). Последният източник, от когото би трябвало да разберат, са социалните медии. Заради това им позвънете лично и им съобщете щастливата новина. Най- вероятно мама и татко вече се досещат какво ще се случи и чакат търпеливо вашето обаждане на телефона. Те искат да чуят (Мамо, Тате казах „ДА“).

2. Направете си маникюр

сватбен маникюр

Ръцете ви ще бъдат в светлината на прожекторите през следващите няколко седмици, което означава, че вашият маникюр трябва да бъде перфектен. Или ако държите да бъдете естествена, погрижете се ноктите ви да са чисти и добре оформени. В противен случай, приятелите ви ще се съсредоточат повече върху несъвършенствата на маникюра ви, отколкото на великолепният ви годежен пръстен. Това не е хубаво.

3. Публикувайте селфи на годежния си пръстен

селфи с годежен пръстен

Една снимка струва повече от хиляди думи, нали? Ако сте готови да споделите публично за вашия годеж, направете селфи на пръстена си или снимка на вас и вашия годеник, за да споделите любовта си. Ако действителното предложение е заснето на видео, нищо не е по-добро от тази изненада. И не забравяйте да го оповестите официално.

4. Наздраве!

Казах "ДА"

Поканете семейството си и някои от най-добрите си приятели и излезте за празнично питие. Или прекарайте специална вечер с годеника си насаме, ако това е вашият стил. Вие сте сгодени и това си заслужава да се полее!

5. Свикнете с пръстена

Ако не сте от хората, които по принцип носят пръстен, това ще е трудно за вас. Трябва да свикнете с пръстена и да не го сваляте постоянно, няма нищо по-лошо от това да го свалите за малко, а след това да осъзнаете на път към работа, че сте забравили да го сложите.

6. Поемете си дъх

поемете си дъх

Не се втурвайте веднага в планирането на сватбата. Отделете седмица или две, за да се насладите на момента. Повярвайте ни, ще бъдете достатъчно стресирани през следващите 12 месеца.

7. Оразмерете пръстена си

Страхотно ще е, ако пръстенът ви пасва точно. Но ако не ви, ще трябва да го отнесете на бижутер, за да го оразмерите. В крайна сметка, не бихте искали да го загубите скоро след като сте казали „да, нали?

8. Помислете за дата

дата за сватба - Казах "ДА"

Най-желаните сватбени дати и места се резервират много предварително, така че ако се надявате да се омъжите през следващата година, разумна идея е да започнете да мислите за дата още сега. Разберете приблизително къде и кога искате да е вашата сватба, това ще ви спести много главоболия.

9. Проучване на места за сватбата

Запомнете: Не може да резервирате дата, докато не изберете мястото на сватбеното тържество! Първо направете няколко проучвания онлайн, а ако вече имате предвид мястото, можете да се обадите, за да получите повече информация за цените и наличността.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

10. Определете размера на сватбата си

Независимо дали ще бъде голяма или малка сватбата ви, важно е да сте на едно и също мнение. Вземете мнението на семейството си, ако това е от значение за вас и особено ако те ще участват в сметката за сватбата. След като се споразумеете за приблизителен брой на гостите и бюджет, можете да се ангажирате с място.

11. Обсъдете бюджет

Бюджет за сватба - Казах "ДА"

Парите са важни, но за съжаление никой не обича да говори за тях. Може да е неудобно. Въпреки това, преди да продължите напред с плановете си за сватбата, това е дискусия, която трябва да се проведе между вас и бъдещия ви съпруг или между вас, съпруга и родителите.

12. Направете сватбен уебсайт

Най-малко, разгледайте възможностите и преценете дали бихте предпочели да създадете свой собствен уебсайт от нулата или да използвате някой от многото шаблони за сватбен уебсайт. Вижте плюсовете и минусите и след това изберете заедно.

13. Съберете вдъхновение

Може да събирате вдъхновение от Pinterest и да създадете папка на вашия компютър, в която да събирате изображения на любимите си елементи за сватба. Споделете я с майка си, приятели, годеник и всеки друг, който може да допринесе за планирането на сватбата.

14. Изберете кой ще бъде на булчинското парти

моминско парти - Казах "ДА"

Колко шаферки и шафери иска всеки от вас? Нечетен или четен брой? Кои ще бъдат кума и кум? Трябва да обсъдите всичко това преди да се обърнете с въпроса към вашите приятели. Разгледайте 10 идеи за моминско парти

15. Сватбена агенция

Ако обмисляте да включите сватбена агенция, която да ви помогне с логистиката и декора, направете онлайн проучване, след което си уговорете час за среща.

16. Булчинска рокля

първи сватбен танц - след като Казах "ДА"
Снимка: МИТРЕВ СТУДИО

Може би все още не знаете как изглежда мечтаната сватбена рокля? Не е нужно да правите луд тур, за да пробвате все повече и повече рокли. Може да разгледате различни сайтове, за да разберете какво търсите. След това може да следите сватбените бутици за отстъпки, те винаги правят такива малко преди сезона да започне.

17. Планирайте годежно тържество

Искате ли вие сами да го планирате или да го предадете в ръцете на родителите или приятелите? Искате ли да го организирате в дома си или на друго място? Бихте ли предпочели всички да се срещнат в любимия си бар за напитки или да наемете място за вечеря с кетъринг? Така или иначе, не забравяйте да направите това, което отговаря на настроението на вашата връзка.

18. Отпуснете се

Казах "ДА"

Направете нещо забавно, само вие двамата. Мини голф, боулинг, кънки на лед, екскурзия до плажа – според вашите предпочитания. Планирането на сватбата може да бъде безумно стресиращо, затова се опитайте да съхраните чувството си за хумор и отделете време да се смеете заедно, да се свържете и да си спомните защо се забърквате в сватбената афера.

Write A Comment