Едва ли сте предполагали, че само на няколко километра от София може да откриете толкова райски кътчета, където да сбъднете своята сватбена мечта!
Тази статия е за всички бъдещи младоженци, които все още се чудят къде да бъде тяхната сватба!
За да ви улесним събрахме най-важната информация за 8-те най-добри места за сватба около София. Подредбата на локациите е на случаен принцип.

Приказната Градина, Елин Пелин

Ако винаги сте мечтали за вълшебна сватба на открито сред природата, посетете Приказната Градина. Ще се влюбите в нея от първия миг. Само на 17 км от околовръстния път на София и съвсем близо до Елин Пелин ще откриете красива градина с величествени чинари и просторни тревни площи. На 4 дка природа собствениците са успели да изградят истински райски кът. Освен това градината разполага с още много други удобства 3 тоалетни, помощни помещения за кетъринг и паркинг, както и специален кът за децата. Локацията разполага с един голям и два по-малки навеса. Единственият по-голям недостатък е, че навесите при по-лек дъжд ще опазят гостите сухи, но при много лошо време и силен проливен дъжд, за съжаление няма да успеят. Именно заради това ние ви препоръчваме дневна сватба там, но само в месеците с по-малко валежи като юли и август.

Изнесеният ритуал е реален, тъй като община Елин Пелин позволява изнасянето на ритуалната книга.  
Фотографите определено харесват тази локация, тъй като снимките стават прекрасни и различни. Те често включват трамплина, люлката и пързалката като декор към по-веселата част от фотосесията.

Вила Екатерина, село Костадинкино

Само на 23 км от София се намира вила Екатерина, разположена сред просторна градина с панорамен изглед към Средна гора. Младоженците, които мечтаят за голяма градинска сватба с възможност за реален граждански брак, определено трябва да посетят мястото. Едно от най-големите предимства на локацията е, че купонът може да продължи през цялата нощ без да се притеснявате от шума и силната музика. Определено стабилната шатра, която създава максимален комфорт без значение от метеорологичните условия, дава огромно спокойствие на младите влюбени. Прочетете всички подробности за Вила Екатерина.

Ресторант Корията, Околовръстен път

Винаги сте мечтали за романтична сватба с изнесен ритуал и грандиозно празненство?
Тогава ресторант Корията е вашето място. Той се разполага сред природата с удобна локация, но все пак е далече от шума и забързаната столица. Ресторантът дава възможност за закрита сватба със 120 места. Висококачествената озвучителна система, високите тавани, създаващи усещане за свобода и ефектното осветление ще допринесат за незабравимия купон. Тук може да сбъднете мечтите си за welcome drink на открито или за градинска сватба под звездите. Огромно предимство отново е, че нямате ограничение за шума и продължителността на партито. За да бъде още по-приказна вашата сватба, собствениците осигуряват вълшебен изнесен ритуал в горската поляна срещу ресторанта. За тези от вас, които желаят да кажат „Да“ не само пред семейство и приятели, но и пред Бог, в близост до ресторанта се намират няколко манастира.

Пирин Голф & Кънтри Клуб, Разлог

Пирин Голф предлага безкрайни възможности за идеалната сватба сред природата. Подарете на вас и вашите гости зашеметяващи гледки и едно незабравимо изживяване. Необятните открити пространства дават възможност за една приказно красива фотосесия и вълшебен изнесен ритуал. Хотелът предлага индивидуална консултация с екип от професионалисти, които ще бъдат през цялото време до вас, съветвайки ви как да сбъднете сватбената си мечта. Кухнята предлага различно и невероятно вкусно меню за всеки вкус. Младоженците могат да избират измежду 7 менюта- от средиземноморско, през италианско до традиционно българско. Пирин Голф предлага възможност за сватба от тип всичко на едно място, където младоженците, както и техните близки, могат да се подготвят преди сватбата. Дамите могат да посетят фризьорския салон, както и да се погрижат за своя маникюр отново в хотела. Домакините предлагат нощувка за вас и вашите гости. Ако сте по-смели и мечтаете за креативна фотосесия, хотелът ви предоставя романтични и впечатляващи кътчетата, както и възможност за наем на голф елементи за снимките.

Ресторант Лебед, Панчарево

Ако сте двойка, в която романтиката заема специално място, ресторант Лебед е най- подходящото място за вас. Както го описват собствениците той е необикновеното място за вашата необикновена сватба. Магията и любовта, които се носят из въздуха, ще направят вашия ден още по-специален. Ресторантът може да бъде място, както за голяма сватба с над 400 човека, така и за семпла малка сватба. Едно от незабравимите преживявания, които може да ви подари тази локация, е изнесеният ритуал. Младоженците могат да сключат граждански брак на самия бряг на езерото, заобиколени от цветя, воали, екзотика и красота. Един от най-големите недостатъци е, че градинското парти може да продължи до 22:00 часа, заради шума. Но ресторантът предлага и две зали, които могат да посрещнат вашите гости след изнесения ритуал и градинския котейл.

Хотел Правец, град Правец

Хотел Правец предлага незабравим изнесен ритуал с уникална гледка към езеро Правец. Екип от професионалисти ще бъде до вас и ще ви помогне заедно да изградите цялата концепция за вашия сватбен ден. Шеф Иванов ще се погрижи за това вашите гости дълго време да си спомнят за вкуса на вашето сватбено меню. Може да се възползвате и от отворените барове с разнообразен асортимент от напитки. Хотелът разполага с две основни зали за провеждането на вашето сватбено тържество- балните зали Тера и Правец. Зала Тера е с по-малък капацитет, но е озарена от дневна светлина и е с директен достъп до терасата към езерото.
Комплиментът към младоженците е безплатна нощувка в деня на сватбата, преференциални цени за настаняване на гостите и ексклузивни оферти за престой в неделя. Предлаганите услуги не спират до тук, младите влюбени могат да изберат от допълнителните услуги и активности като: заря, ексклузивна фотосесия на голф игрището, обличане на залата и много други, които си заслужава да разгледате в техния сайт.

Ресторант „На върха“ , Горна Баня

Ако сте от двойките, които искат сватба на открито със спираща дъха гледка, но и се притесняват от метеорологичните условия, ресторант На върха е вашето място. Освен градината, която побира над 350 гости, сватбеното тържество може да бъде в ресторанта, като там капацитетът е до максимум 110 човека. Младоженците могат да избират между малки и големи шатри за лятната градина. Гостите ви със сигурност ще оценят високо локацията, ако обичат природата и свежия планински въздух. Част от гостите, които не са от София, могат да пренощуват в 8 двойни стаи, а за младото семейство хотелът предлага нощувка в стая с джакузи. Така младоженците ще могат да отпуснат след дългия и напреднат ден и да се насладят максимално на първия си ден като семейство.

Галени градини, с. Войнеговци 

В полите на Стара планина се намира едно райско кътче, наречено Галени градини. Вие сами може да изберете мястото за изнесения ви ритуал– на поляната или в горичката. Едно от най-важните неща е, че има красива шатра-ресторант за уютните 120 – 130 седящи места с отопление, дискотечно озвучаване и осветление, LED екрани. Едно от най-големите предимства е, че шатрата е с бял покрив и страници. При лошо време шатрата може да се закрие изцяло, за да не зависи купона ви от атмосферните условия.

Околността предлага уникални и натурални сцени за фотосесии – слънчогледови и житни поля, огромни черешови градини, поляни пълни с диви билки, гъсти гори, любопитни пиленца, чудна гледка към София, планините Рила, Витоша и Люлин планина.

И ако все още се колебаете за своя избор за място за сватба около София, ви съветваме да посетите локациите на живо и тогава да вземете своето окончателно решение!

Изживейте най- специалния си ден по най-вълшебния начин!

Екипът на Булчински съвети

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория “Ресторанти за сватба“. 

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница “Булчински съвети“.


Comments are closed.