Следсватбена фотосесия?! Тя винаги е едно щуро приключение, както за сватбения фотограф, така и за младоженците!

Следсватбената фотосесия се прави в произволен ден, след сватбеното тържество, на определено от младоженците или фотографите място. Много двойки се колебаят дали да я включат като допълнителна услуга към сватбения си пакет. Именно заради това решихме да се допитаме до сватбените фотографи от „Митрев Студио“ и с тяхна помощ успяхме да обобщим нейните предимства и недостатъци.


Предимства

1. Спокойствие

В сватбения ден емоцията и вълнението са огромни, но стресът и напрежението също. Младоженците са притеснени дали всичко ще мине както трябва. Те трудно могат да се отпуснат напълно по време на фотосесията и да ѝ се насладят. За разлика от следсватбената фотосесия, по време на която младоженците имат възможността да забравят за целия свят, да се отпуснат и да се отдадат на момента. Тогава се получават най-хубавите и най-естествени снимки.

sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф Toni Perec

2. Гъвкавост по отношение на часа на провеждането

Най- добрите снимки се получават 1-2 часа след изгрев слънце и 1-2 часа преди залез / в различен час в зависимост от сезона/ . Тогава светлината е по-мека и балансирана. В сватбения ден трудно може да се съобрази часа за провеждането на фотосесията с подходящата светлина заради натоварения график на младоженците.

sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф „Mitrev Studio“

3. Неограниченост в продължителността на фотосесията

Друго основно предимство на следсватбената фотосесия е възможността за по-дълга фотосесия, което означава правенето на повече кадри и след това по-голям избор при избора на финалните снимки.

sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф Денис Василев

4. Независимост от метерологичните условия

Ако в деня на следсватбената фотосесия е дъждовно, може да я отложите за друг ден. Но ако в сватбения ви ден времето е дъждовно, то това няма как да го промените и се налага да се примирите с невъзможността за заснемането на мечтаните ви снимки.

svatba dyjd
Дъждовна сватбена фотосесия

5. Различна локация на фотосесията

Когато фотосесията е в самия сватбен ден, тогава младоженците трябва да се съобразяват с мястото на провеждането на сватбеното тържество. Все пак не могат да си позволят да губят прекалено много време в път между две локации. Когато, обаче, се избере следсватбена фотосесия, тогава тя може да се проведе на съвсем различно място, което ще допринесе за още по- красивите ви сватбени снимки.

sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф Yordanov

6. Следсватбена фотосесия, свързана с хобито или професията

По време на следсватбената фотосесия е възможно да разчупите снимките, като включите любими семейни предмети или такива, свързани с вашето хоби или професия- мотор, въдици, кола, плакати с персонализирани текстове. Ако имате домашен любимец, той също може да бъде включен в снимките.

sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф „Mitrev Studio“

7. Нова визия по време

Това е възможност да се видите в една напълно нова визия. Може да промените прическата и грима си, може да се осмелите например да обуете весели кецове или много високи обувки, които не бихте носили на самата сватба.

Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф Благовеста Филипова

8. Различна / креативна / щура / весела / забавна следсватбена фотосесия

След като е минало сватбеното тържество влюбените младоженци са склонни към една много по-креативна фотосесия. В следсватбената фотосесия вие може да се снимате на нетрадиционни места, които биха довели до зацапване или скъсване на роклята. Но това не би трябвало да ви притеснява, защото след тези снимки на булката повече няма да ѝ се налага да облича роклята. Няма как да не сте виждали уникалните снимки на булки, легнали на поляната, върху пясъка или директно в морето, които се въртят из интернет пространството.

sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф Алекс Велчев

9. Възможност да се почувствате като принцеса за втори път

Младоженците ще могат отново да се облекат в приказните си дрехи и да преживеят още веднъж емоцията, припомняйки си цялото вълнение от сватбения ден.

Следсватбена фотосесия с Дрон / Сватбен фотограф „Mitrev Studio“

Недостатъци

1. Прическа и грим

За следсватбената фотосесия ще се наложи да посетите отново своя фризьор, маникюрист и гримьор, за да заблестите в най- добрата си визия на снимките.

sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф „Mitrev Studio“

2. Поражения на роклята по време на сватбеното тържество

За съжаление, много често по време на сватбата булчинската рокля се зацапва и дори скъса. Това може да наложи химическо почистване преди фотосесията. Ако скъсването е едва забележимо, това не би попречило на снимките. Но ако се наложи да я зашиете, ви припомняме, че според едно древно поверие, за да не се зашие късмета на булката, то тя трябва да захапе конец между зъбите си. Според него тя не трябва дори да говори, докато се шие.

3. Невинаги вашият график може да съвпадне с графика на всички шаферки

Ако имате повече шаферки и шафери, трудно ще може да изберете дата, на която да сте свободни всички. Много често част от тях не успяват да присъстват на снимките.

sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф „Mitrev Studio“

4. Оскъпяват се общите разноски

Следсватбената фотосесия може да оскъпи разходите. Допълнителни средства ще са необходими не само за фотографа, но и за фризьор, гримьор, маникюрист, химическо и транспортни разходи. Може да увеличи вашите разходи до 1000 лв.

sledsvatbena fotosesiq
Прическа / Сватбен фотограф „Mitrev Studio“

Вярно е, че следсватбената фотосесия има и своите малки недостатъци и че роклята ви може да се поизцапа, но си заслужава, защото споменът с времето избледнява, но снимките остават да напомнят за този момент цял живот.

Булчински съвети
sledsvatbena fotosesiq
Следсватбена фотосесия / Сватбен фотограф „Mitrev Studio“

Избирайки следсватбена фотосесия, вие преживявате отново емоцията. Но този път може да се отърсите от състезанието с времето в сватбения ден! Може да се насладите един на друг без мислите за гостите и допълнителните ангажименти. Тази сесия ви дава възможност да развихрите своето въображение и да получите едни романтични, оригинални, красиви снимки или да изберете – нестандартна, щура и цветна фотосесия!

Ако тази статия ви е била полезна, разгледайте и останалите в категория „Сватба“.
Харесайте нашата фейсбук страница, за да не пропускате най-новите ни статии!

Comments are closed.