Уверете се, че сте взели предвид следните важни елементи за перфектното предложение за брак, преди да зададете въпроса: „Ще се омъжиш ли за мен?”

Независимо дали имате връзка от гимназията, запознал ви е ваш приятел или сте се срещнали в бар – както и да сте намерили любовта помежду си, настъпва време да я развивате на по-високо ниво.  Сигурни сме, че вие вече знаете, че намирането на перфектното предложение за брак е голямо начинание.

Предлагаме ви 10 неща, които не трябва да забравяте преди да коленичите, както и 4 съвета, които трябва да имате предвид преди прилагането на вашия романтичен план в действие.

В края ще намерите и бонус съвет за всяка жена, която планира да зададе въпроса на партньора си и да наруши протокола със смяна на ролите.

Какво да направите преди да предложите брак:

Уверете се, че мислите в една и съща посока

Това може да изглежда очевидно, но преди да започнете да планирате предложението, важно е да се уверите, че и двамата мислите за брак. Говорете с приятелката си за бъдещето. Кажете, че един ден искате да се ожените и попитайте, дали и тя желае това да се случи в бъдеще. Нервен ли сте, че този разговор ще изглежда като предложение за брак? Започнете отдалече като обсъдите скорошния годеж на най-добрия си приятел и го проведете в тази насока. Труден ли е този разговор? Да. Но да се надяваме, че ще ви даде идея какво ще каже тя, когато поднесете кутийката с пръстена.

Разговор с родителите

Старата школа? Да. Важно ли е? Да (в зависимост от семейството). Ако вашата приятелка намекне по някакъв начин, че трябва да поискате ръката и от родителите (тяхната благословия), направете го. Това не означава, че тя е тяхна собственост, а уважение. Към тях. И към нея. Опитайте нещо подобно:

„ Аз съм дълбоко влюбен във вашата дъщеря и искам да прекарам живота си с нея. Мисля да ѝ направя предложение за брак и искам да се включите в този вълнуващ момент.”

Купете годежен пръстен

Годежният пръстен е бижу, което вашата приятелка (съпруга) ще носи всеки ден от съвместния ви живот, така че преценете какво тя наистина ще хареса. Снимайте бижутата, които тя носи всеки ден, разгледайте предложенията на професионалисти или помолете близък приятел или член от семейството да ви помогне в избора на точния пръстен. Що се отнася до бижутерите, вземете препоръки, за да сте сигурни, че купувате от надежден магазин със страхотни отзиви и обслужване. Накрая, но не на последно място, проучете размера на пръстените. Ако не е тайна, просто попитайте приятелката си. Ако сте избрали пътя на изненадата, тогава проверете нейните бижута. Намерете пръстен, който тя носи редовно (запишете си на кой пръст го слага), след което го отнесете на бижутер или маркирайте доколко пасва на вашия пръст. Не се претиснявайте, почти всички предлагат замяна, а ако моделът на пръстена позволява – могат и да коригират размера.

Персонализирайте вашето предложение за брак

Сега, когато имате пръстен, е време да планирате предложението. Помислете за това, което вашата приятелка ще хареса: грандиозен жест, интимен момент или изненада в обкръжението на семейството и приятелите. Без значение от бюджета, ви съветваме първо да се насочите към красиво сантиментално място (не го омаловажавайте!), на което да придадете ефектен вид и подходящо за случая настроение.

Намерете страхотно място, което означава нещо за вашия партньор – това може да бъде вашата уютна всекидневна стая, но вие я украсете с множество свещи, което променя усещането и го прави специално за нея.

„Печелете точки с персонализация и се придържайте към идеи с голям размах.”

Помислете да се обърнете към професионалисти

Вие познавате най-добре любовта си, но това не пречи да поискате допълнителна помощ за планиране на предложението. Вече има компании, които предлагат такива услуги, и ще се погрижат за всичко вместо вас, просто имайте предвид, че такъв лукс си струва. С хилядите предложения тези организатори знаят как да направят вашия важен момент безпроблемен и запомнящ се.

Наше предложение – летенето с балон – вдъхновено от предложението на брак на наши познати.

Омъжи се за мен, Лидия!

Водете си бележки

Не е нужно да пишете цялата си реч, но отделете малко време да нахвърляте бележки какво точно ще кажете. Като видите мислите си на хартия, ще се насочите кога да поставите въпроса, дори ако приключите с изказа на думите, които ви окриляват. Що се отнася до това какво да кажете, винаги е добре, когато говорите за най-добрите ѝ качества или припомняте момента, в който сте разбрали, че тя е единствена за вас. Може да бъде съвсем кратко, само няколко изречения, но да включва това, което обича тя и колко се вълнува за съвместното бъдеще, са двете основни неща във вашата реч. И, разбира се, не забравяйте въпроса: „Ще се омъжиш ли за мен?”

Планирайте тържество

Не е необходимо да планирате голямо тържество за годежа, организирайте празник за вас двамата по случай този знаменателен момент. Резервирайте маса в любимия си ресторант, сложете бутилка шампанско в хладилника или го споделете с близки приятели.

Полезен съвет:

Съобразете се с личните предпочитания на партньора си, за да решите дали интимно парти само за вас двамата или пълноправно участие на семейството биха го накарали да се чувства най-комфортно.

Намерете точния момент

Нещата в живота се случват неочаквано, затова бъдете готови да вървите с течението. Не бързайте с предложението, само защото слънцето е на път да залезе или вечерята е почти към своя край. Изчакайте, когато моментът ще бъде най-подходящ и вълнуващ. И ако вече сте планирали своето предложение, а любимата ви е стресирана от работата или времето не ви оказва съдействие, изчакайте няколко дни.

Измислете история

За да избегнете развалянето на изненадата, измислете фалшива история за предпазване, която разкрива съвсем малко вашия план. Тя може да се досети, че кроите нещо, особено ако пътувате или имате нестандартни планове. Затова помолете някой приятел да ви помогне и развихрете фантазията си. Ще се почувствате много по-уверени, ако знаете, че тя вярва във вашия измислен план.

Пазете годежния пръстен на безопасно скрито място

От секундата, в която вземете годежния пръстен в ръцете си, до момента на предложението, пазете го в безопасност. Застраховайте го, след това намерете безопасно място, където да го скриете, докато настъпи времето за вашето предложение. Когато сте готови да предложите, безопасността все още е от ключово значение. Уверете се, че пръстенът е скрит добре в джоб с цип или в кутията, откъдето ще го извадите лесно, без да го изпуснете.

Какво да направите по време на предложението:

Съхранявайте пръстена дискретно

Нищо не разваля спонтанността по-бързо от това, тя да види издутината от кутията с пръстена в джоба ви. За да запазите изненадата на деня, намерете мъничка кутийка, откъдето да извадите пръстена незабележимо, веднага като паднете на колене.

Разполагайте с фотограф в режим на готовност

Независимо дали ще наемете професионалист или ще се доверите на бъдещата си бълдъза и нейния iPhone, годеницата ви ще се трогне още повече, когато присъства някой, който да документира случая. Ако тя няма представа, че ще получи предложение за брак, можете да очаквате изключително трогателни снимки на реакцията ѝ.

Photo by Nathan Dumlao

Задайте въпроса

Поемете дълбоко дъх, паднете на колене и произнесете сантименталната реч, която вероятно сте репетирали милион пъти. Няма правило на кое коляно да застанете, но ако сте скрили пръстена в чорапа си на десния си крак, тогава трябва да коленичите на лявото.

Не я пришпорвайте с отговора

След като сте поискали ръката на бъдещия си брачен партньор, дайте ѝ време преди да отговори. Прегърнете я. Преценете ситуацията, в която да сложите пръстена на пръста ѝ. Може тя да ви изпревари и да протегне ръката си, за да поставите пръстена.

Бонус : Как да предложите на вашия приятел

Добре, дами, нека сега да застанем на едно коляно. Все повече жени се активизират и поемат в ръцете си този ангажимент. За случая препоръчваме традиционния подход на предложението за брак: честна игра, пръстен и всичко останало.

Важат едни и същи правила: Направете нещо много специално, което той би харесал. Нека да бъде изненада. Вземете пръстен, включете приятелите и семейството, ако това е, което той наистина харесва. Ако ли не, направете го интимно и лично събитие. Хайде, дами, вие сте на ход!

За повече идеи, разгледайте нашите най-романтични предложения за брак!

2 Comments

  1. Pingback: Годежен пръстен 2020 - Тенденции | Булчински съвети

  2. Идеалното предложение за брак при мен беше на летище София. Денят беше 4 август 2018 , когато мъжът ми веднага след излизането си от пристигащи извади кутийката с пръстена и ме попита дали ще се омъжа за него, а аз от своя страна бях изненадана и след няколко секунди казах Да!
    Затова всичко е индивидуално, но целта е да бъде запомнящ се момент. Не е задължително да има фотографи, които да заснемат предложението или някакъв идеален план, за да се случи предложението, но единственото, което е важно е избора на мястото, на което ще ѝ предложи. И до днес, когато отивам на работа за съответния полет си спомням колко романтично беше, когато казах Да на мъжа си на летище София