В миналото хората са предпочитали зимните сватби, тъй като лятото е било активният сезон за работа. Това е съвсем разбираемо, защото повечето хора през лятото били ангажирани със земеделие, занаятчийство, търговия и военна служба.
Днес обаче нещата са различни и повечето младоженци избират сватба през лятото без дори да се замислят за друга опция. Именно заради това днес решихме да насочим вниманието ви към предимствата на красивата зимна сватба.

Приказна зимна сватба

Ако винаги сте мечтали за приказна сватба, зимната сватба е точно за вас! С помощта на красиви коледни украси и декорации може да заразите всеки гост с коледно настроение. А има ли човек, който да не свързва коледните празници с домашен уют, любов, топлина и надежда?

koledna svatba

Избор на дата

Много по-лесно може да резервирате желания от вас ресторант, както и всички останали професионалисти, които ще ви помогнат в организирането на сватбеното тържество. В зимния сезон обикновено е по-малко натоварено и ще имате възможност да направите най-добрия избор.

Различна зимна сватба

Всеки от нас е присъствал на поне една лятна сватба, но колко от нас някога са били гости на зимна сватба? Рядкостта на сватбените тържества през зимната ги прави толкова уникални и запомнящи се.

Креативни аксесоари към булчинската рокля и сватбения костюм

Зимната сватба позволява на младоженците да развихрят своето въображение. Булката може да избира между различни и уникални аксесоари- например стилни бели ръкавици, дълго бяло наметало, нежна бяла пелерина, пухкава шапка или шал. Младоженецът пък може да добави към костюма си стилна вълнена жилетка.

zimni aksesoari kym svatbenite kostumi

Приказна украса за изнесения ритуал

Ако студът не ви плаши, определено ви съветваме да си подари едно снежно приключение, а именно- изнесен сватбен ритуал. Снежинките отвън и целият зимен пейзаж са идеалният декор за изнесения ритуал. Още по-впечатляващо ще бъде, ако към украсата добавите декоративна камина и коледни свещи.

Украса за зимна сватба

Представяте ли си как ще изглежда залата, ако я украсите с десетки свещи? Точно така, ще бъде наистина вълшебно, уютно, спокойно и топло. Ще създадат домашен уют и романтична атмосфера, които не бихте постигнали с никаква друга украса. Може да развихрите отново въображението и вместо стандартните свещници, да изберете нестандартни, като например винени чаши, празни бутилки или купени от магазин за ръчно изработени неща.

Сезонът предразполага използването на естествени материали за украсата. Зимата определено е сезон, който ви предлага много и различни изключително красиви подаръци, като например: шишарки, сухи листа или цветя, борови клонки. Колко хубаво би било примерно, ако вместо традиционни букети с цветя за украса на масите използвате малки кошнички пълни с шишарки и други зимни мотиви.

Уникален букет

Представяте ли си колко красив и различен може да бъде вашия булчински букет? Може да бъде от шишарки, да добавите борови клонки, както и декоративни бели пухчета или коледна декорация. Освен букет той може да се превърне във ваше „бижу“, което да донесе цвят на снимките.

bulchinski buket ot estestveni materiali

Тема

Младоженците могат да избират между различни теми за сватбеното тържество: зимна, коледна, романтична, свързана с деня на влюбените „Св.Валентин“, а защо не и нещо съвсем различно и още по- нестандартно.

snejna svatbena fotosesiq

Нетрадиционни подаръци за гостите

Какво бихте казали за малки саксии с коледни елхи? Или за бенгалски огън, който в определен от диджея момент, може да се запали от всички гости едновременно на любима ваша песен. Определено този момент ще се превърне в един от най-топлите и запомнящи се от сватбеното тържество. Бенгалският огън може да се превърне в красив фон за страхотна сватбена фотосесия.

Неповторима фотосесия

Освен снимките със запаления бенгалски огън, определено може да обсъдите варианта с вашия фотограф за снежна фотосесия, ако има сняг. Доста интересна снимка ще се получи на фона на нарисувано на снега сърце или снимка навън с две чаши топъл шоколад, на които да пише: Аз казах „ДА“ или Г-жа /вашата фамилия/ и Г-н / отново фамилията/. Вариантите наистина са хиляди и при всички случаи ще получите една различна и много красива сватбена фотосесия.

snejna prikazna svatba

Всички сезони имат своя чар, всеки сам по себе си е красив. И не забравяйте, че метеорологичните условия навън нямат значение, ако в сърцата и душите ни е топло, уютно и щастливо!

Екипът на Булчински съвети


Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория „Сватба„. 

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница „Булчински съвети“.