През 2021 година се очертава бум на сватбените тържества заради отложените сватби от 2020 година във връзка с пандемията. Заради това се надяваме повечето от вас вече да са резервирали своята дата. А всички онези, които все още не са го направили, съветваме да не се чудят повече, а да побързат. В днешната статия се опитахме да ви помогнем в избора на най-подходящата дата за вашата сватба.

Подходящи дати за сватбата ви през 2021 година
Най-подходящата дата за сватба / Сватбен фотограф Mitrev studio

Януари, февруари, март

Сватбеният сезон започва обикновено след Великден, който през 2021 година се пада на 2-ри май.
Но във връзка с бума, за който споменахме, според нас е удачно да се замислите за дата извън сезона. Какво бихте казали за зимна сватба през първите три месеца от годината. Ако имате късмет, може сватбата ви да се превърне в снежна сбъдната приказка. Определено снежните сватбени фотосесии се превръщат в едни от най-красивите, нежните и различните. Друго предимство е, че може да се възползвате от промоционални цени. Причината е, че все още не е разгара и търсенето е много по-малко. Няма как да не споменем, че резервирането на дата в мечтаната от вас локация, както и записването на час при най-добрите сватбени професионалисти би било много по-лесно.

А ето и кои са датите с по-красива подредба на числата през месец февруари
01.02.2021 | 02.02.2021 | 20.02.2021 | 21.02.2021

Снежна фотосесия

За най-големите романтици от вас имаме страхотна новина, а именно, че денят на влюбените /14-ти февруари/ се пада в неделя. Представете си какъв прекрасен празник на любовта би бил вашият ден със стотици сърчица, червени рози и ароматът на любовта, който се носи във въздуха през този ден.

rozi svatben fotograf
Сватбен фотограф Mitrev studio

Единственото, с което трябва да се съобразите през месец март е забраната за църковни бракове. От 14-ти март започват великденските пости и тогава църквата не разрешава сключването на бракове.

Април, май

Следващото уточнение е за влюбените, които желаят да кажат своето „Да“ не само пред семейство и приятели, но и пред Бог. Не забравяйте, че през целият месец април до 2-ри май няма да имате тази възможност. Ако обаче сте от двойките, които не желаят църковен брак, може да планирате своята сватба през месец април. Ето още една идея от нас, може да сключите църковния си брак преди 14-ти март само с кумовете и родителите, а тържеството да оставите за през месец април.

cyrkoven brak, mitrev studio
Църковен брак / Сватбен фотограф Mitrev studio

Месец май определено е един от най- обичаните от младоженците месец за провеждането на сватбата. Слънчевото време, но не прекалено високите температури, както през лятото, е едно от най-големите му предимства. През 2021 година датите 8-ми и 9-ти май ще са може би най-желаните от всички младоженци. Това е първият уикенд след постите и ограниченията, и последният преди започването на абитуриентските балове. Определено времето на баловете не е най-подходящото време за организирането на вашата сватба. Ще срещнете не само трудности при резервирането на фотограф, гримьор, фризьор, диджей, но и при запазването на ресторанта. Освен това дори и да успеете да запазите час прекалената ангажираност в тези дни би довела до понижаване на качеството. Друг минус със сигурност е фактът, че някои гости могат да бъдат поканени на абитуриентски бал на друг близък. Това може да се окаже основателна причина да пропуснат сватбеното ви тържество.

Сватбен фотограф Mitrev studio

И въпреки всичко, ако решите да изберете дата през май ви съветваме да помислите за 22-ти, 23-ти, 24-ти май. Тъй като 24-ти се пада през понеделник се образува дълъг уикенд, който е подходящ и удобен за работещите гости.

Сватбен фотограф Mitrev studio

Юни, юли, август

Лятото предразполага за купон и веселие, а топлото време дава възможност за вълшебна сватба под звездите.
Ако решите обаче вашата сватба да бъде през юни и юли, ви съветваме да се съобразите с няколко обстоятелства.

svatben kompleks estera vini svatba
Сватбен фотограф Mitrev studio

Първото нещо е отложеното Европейско първенство по футбол, което ще се проведе от 12-ти юни до 12-ти юли. Ако вашият съпруг, кум или близък гост е страстен футболен запалянко, това определено ще се окаже проблем. Той често ще се налага да поглежда в телефона по време на сватбеното тържество, а мислите му ще бъдат заети в чудене какъв е резултатът.

Друг съвет е да обърнете внимание на уикенда 19 20-ти юни, тъй като в съботата се пада Черешова задушница, а в неделя– Петдесетница. Това със сигурност не са много подходящи дни за веселие.
Според нумеролозите най-подходящата дата за сватба през 2021 е 6-ти юни /неделя/.
През юли и август хората са настроени ваканционно и може би повечето от вашите гости са предвидили своята морска почивка. Именно заради това ви съветваме да поканите или информирайте своите гости възможно най-рано за предстоящото сватбено тържество. Друга особеност на летните сватби са горещите температури. Най-силно се усеща жегата в обедните часове, както и около 16:00 часа. Точно заради това опитайте се да планувате открия сватбен ритуал, както и сватбената фотосесия в най-късния възможен час.

А ако винаги сте мечтали за морска сватба, определено юли и август са най-подходящите месеци!
През август отново трябва да се съобразите с Богородични пости, които са от 1 -ви до 14-ти август. Време, в което отново нямате право да сключите църковен брак. 

Септември, октомври

Септември месец– символ на отиващото си лято и настъпваща есен, определено е един от най-подходящите месеци за организиране на сватба. Слънцето вече не така жарко пече, горещите дни са заменени с прохладни, но топли. Освен това вероятността за дъждовен ден на сватбата е може би една от най-малките. Добрата новина е, че и всички уикенди от месеца са позволени за сключване на църковен брак.

tsyrkoven brak
Сватбен фотограф Mitrev studio

А ако уикендите вече са резервирани, може да направите и своята сватба на 22-ри септември /сряда/. Както знаем винаги денят на независимостта е официален празник и всички ще почиват. За съжаление, следващият ден е работен, но ако предупредите гостите от по-рано може да успеят да си вземат отпуск.
Най-предпочитаните дати може би ще бъдат 4-ти, 5-ри , 6-ти септември, когато се получава т.н. „дълъг уикенд“.  Друга много желана дата заради красотата в подредбата на числата е 21.09.2021 година. Тези дати се предполагат, че ще са резервирани преди повече от година.
Октомври според нас лично е един от най-подходящите месеци за организиране на вашата мечтана сватба. Прекрасно време, топли дни, есенна идилия и подходяща светлина за красива сватбена фотосесия. Няма как да не отбележим и факта, че тогава натовареността на всички професионалисти е по-малка. Така вие ще имате право на по-голям избор. През октомври всички дни са позволени за църковен брак.

Сватбен фотограф Mitrev studio

Ноември, декември

Ноември и декември са едни от най-често подценяваните месеци, през които обаче може да си организирате невероятна сватба. Нетипични месеци за сватби, но пък определено си имат и своите предимства. През студеното време поводите за купон са много по-малко и със сигурност те липсват на всички хора. Вашият сватбен ден със сигурност ще ги зареди положително и ще им помогне да се отпуснат и раздадат на максимално. Обърнете внимание, че църквата забравяне сключване на църковен брак по време на Коледните пости. Тогава има частична забрана от 14-ти ноември до 21-ви ноември, както и от Игнажден (20 декември) до Богоявление (6 януари).

Лидерите в най-красивите дати, разбира се, ще бъдат 12.12.2021 и 21.12.2021, почти изцяло състоящи се от 12 и 21.

Зимна сватба

В крайна сметка не забравяйте, че не намирането на най-подходящата дата за сватба е най-важното, а откриването на най- подходящата половинка!

Екипът на Булчински съвети

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория “Сватба“. 

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница “Булчински съвети“.



Comments are closed.