В тази статия ще разберете защо вила Екатерина е едно от най- предпочитаните места за провеждането на градинска сватба. Тя е създадена в далечната 2012 година и оттогава до днес над 1000 влюбени двойки са си казали „ДА“ сред зелените ѝ обширни поляни. Ако и вашата мечта е градинска сватба може да резервирате своята дата, като имате предвид, че сватбите на открито се провеждат от средата на април до края на октомври.

Сайт: http://villaekaterina.com/

Facebook: https://www.facebook.com/VillaEkaterina/

Локация

Само на 23 км от София, в село Костадинкино се намира вила Екатерина, която разполага с просторна и много красива градина.

Гости /капацитет/

Вилата разполага с масивна шатра, която позволя провеждането, както на малка сватба с гости около 60 човека, така и на голяма с гости до 250 човека. Разбира се, след лична уговорка със собствениците и при желание на младоженците е възможно броят на гостите да се увеличи.

svatbeni gosti na vila Ekaterina
Сватба / фотограф YORDANOV

Музика без ограничения

Във вила Екатерина вашето сватбено тържество може да продължи през цялата нощ без да се притеснявате от шума и силната музика. Това предимство е изключително важно, тъй като това е основен проблем на повечето сватбени локации. А никой не би искал партито да бъде прекъснато точно в разгара си от полицията или недоволни съседи, нали?

shtastlivi gosti na svatbata
Сватбени танци / фотограф MITREV STUDIO

Резервно захранване

Освен шумът, токът също се оказва съществен проблем при повечето градински сватбени партита. За щастие, собственикът Стоян Тончев ни увери, че те са взели всички мерки и дори да се появи някакъв проблем, те имат резервни захранващи акумулатори. Младоженците обикновено забравят да попитат за това и за съжаление, все по-често разбираме за разочаровани двойки и провален купон заради прекъсване на тока. Поинтересувайте се за шума и за тока още преди да сте наели мястото!

Обширна зелена градина

Вилата е разположена сред просторна поляна с панорамен изглед към Средна гора. Градината е подходяща, както за изнесен ритуал, така и за красиви сватбени снимки. Друго предимство е, че всички, които обичат природата, се чувстват „като у дома си“ и се влюбват в това място от първия миг. Чувството за свобода, което изпитват гостите по време на сватбата, и възможността децата да тичат на воля също не са за пренебрегване.

prostorna zelena polqna za gradinska svatba
Просторна зелена градина / фотограф YORDANOV

Дегустация

Вила Екатерина е един от малкото ресторанти, който чрез безплатна дегустация на 12 ястия дава реална представа за менюто на бъдещите младоженци. В избран ден от младоженците те могат да опитат всичките 12 ястия, като е възможно на дегустацията да присъстват и други двойки. За добрата кухня и професионализма на готвачите няма да пишем, защото вие сами ще се уверите в това по време на дегустацията.

Изнесен ритуал

Вилата предоставя възможност на младоженците да изберат измежду 5 красиви, но напълно различни арки за изнесения ритуал. Няма нищо по- вълнуващо от това да видиш булката да върви по зелената поляна към приказната арка и там заедно с бъдещия ѝ съпруг да изрекат заветното „ДА“ пред себе си, пред Бог, близки и приятели! Важно е да споменем, че община Ихтиман позволява изнасянето на ритуалната книга и подписването по време на изнесения ритуал е напълно реално. Това е огромно предимство, защото, за съжаление, в по- голямата част от общините в България, това не е разрешено и изнесеният ритуал е само фиктивен.

iznesen ritual bulkata s basha i
Изнесен ритуал / фотограф YORDANOV
iznesen ritual, podpisvane, grajdanski brak
Сключване на граждански брак / фотограф MITREV STUDIO

Безплатен паркинг

Без значение от броя на вашите гости парко места ще има за всички. Безплатен паркинг има, както пред самата вила, така и извън нея.

Подходящи места за фотосесия

Красивата градина и необятната природа в близост до вилата са перфектните предпоставки за приказни снимки. Друго предимство е естествената светлина, благодарение на която снимките изглеждат максимално естествени. Освен в самата градина, младоженците и техните сватбени фотографи могат да се „развихрят“ с красиви и различни фотосесии на още три локации, които са съвсем близко до вилата /между 5 и 10 минути/. Близкото разстояние е изключително важно, за да не се губи време в излишно пътуване и разкарване. Любими на фотографите са три локации:

  1. Изключително красиви малки горички, в които могат да се направят невероятни горски снимки
  2. Поле с бали / в зависимост от сезона/, подходяща за една разчупена и различна фотосесия
  3. Езеро със старинен мост, което е идеалната локация за нежни и романтични сватбени снимки
Gorska fotosesiq
Горска сватбена фотосесия / фотограф MITREV STUDIO
kreativa svatbe fotosesiq
Фотосесия с бали / фотограф MITREV STUDIO
svatbena fotosesiq na stariniq post i ezeroto
Сватбена фотосесия край езерото / фотограф YORDANOV

Максимален комфорт без значение от метерологичните условия

Наличие на шатра е най-доброто решение, когато искате сватба на открито и същевременно сигурността на сватбата на закрито. Сватбата във вилата може да се проведе, както при силен дъжд, така и при доста ниски температури. Благодарение на качествената шатра въпреки метерологичните условия вътре е напълно комфортно за всички. Напомняме, че вилата и ресторанта не предлагат сватбени събития през зимния сезон.

Шатра / фотограф MITREV STUDIO
tenta
Шатра / фотограф YORDANOV

Хотелска част

Наличието на хотелска част дава възможност за сватба, в която „всичко е на едно място“, тоест младоженците да се подготвят в стаите на вилата. Тя разполага с 18 стаи за гости, чиито капацитет е около 40 човека. Това не бива да ви безпокои, защото на няколко минутки от вилата има хотел, който може да поеме нощувката на останалите гости.

hotelska statiq, prigotovleniq na bulkata
Приготовления на булката в хотелската стая / фотограф YORDANOV

Мнение на доволни младоженци

За „Сватбения ден на Славея и Антон“ ви разказахме в предишната ни статия. Припомняме ви какво сподели с нас Славея за вила Екатерина:

Винаги съм мечтала за градинска сватба! Благодарение на вила Екатерина мечтата ми се сбъдна!“

Славея
svatbena fotosesiq vyv vila ekaterina
Сватба на Славея и Антон / фотограф MITREV STUDIO

Те ни споделиха още, че са изключително доволни от любезното отношение на Стоян Тончев, който е бил до тях през цялото време със съвети, за да премине сватбеното тържество по най-добрия начин.
Потърсихме за коментар и самия собственик с молба да ни сподели кои са най-важните условия според него за перфектната сватба.

Стоян Тончев
Стоян Тончев

“ Атмосферата на една сватба зависи до голяма степен от професионализма на диджея и водещия, и разбира се нагласата за веселба на самите гости.“

Стоян Тончев

Надяваме се с тази статия да сме ви били максимално полезни при избора ви за локация на вашата градинска сватба, но все пак преди да вземете решение първо посетете конкретно място. Ако това е вашето място, ще го усетите веднага, така както се разбрали, че именно тази е роклята с главно „Р“ от първия момент, в който сте я видели!

vila ekaterina i mladojencite
Вила Екатерина / фотограф YORDANOV

И не забравяйте, че в крайна сметка вие и вашите гости сте най-важни на сватбата! Всички са дошли, за да видят вас и да преживят с вас най-съкровения момент от вашия живот!

екипа на Булчински съвети
fotosesiq na zalez slynce
Фотосесия на залез слънце / фотограф MITREV STUDIO

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория „Ресторанти за сватба„.
За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница „Булчински съвети„.