Едно от най-вълнуващите неща за бъдещата булка е изборът на рокля. Ако вие сте се насочили към онлайн пазаруването, прочетете нашите съветите за намиране на перфектната булчинска рокля.

Проучете платове

Когато пазарувате онлайн, наистина не знаете какво получавате, затова силно препоръчваме да отидете в най-близкия булчински бутик и да разгледате, допрете и усетите платовете. Вие ще искате нещо, в което тялото ви да се чувства комфортно. Най-често срещаните платове за булчински рокли са шифон, жоржет, тюл, сатен, дантела и органза. Това ще ви помогне да ограничите това, което търсите.

Проучете силуетите

Сватбени рокли идват във всички форми и размери. Може да е трудно да дешифрирате коя рокля е точно за вас, когато пазарувате онлайн. Така че, когато имате представа за силуетите, които ви интересуват, направете пътуване до местния булчински бутик и премерете различните стилове – принцеса, А-линия, русалка… Това ще ви даде реалистична представа за това, което купувате. Така ще можете да стесните търсенето си до един или два силуета.

Проучете цветовете

Бяло, слонова кост, бледо розово или пък сиво-синьо? Изборът е голям и зависи единствено от вас и това, което искате да кажете чрез роклята. Бялото е традиционно, показва доброта и невинност. Слоновата кост също е традиционен цвят, който излъчва спокойствие, елегантност и изтънченост. Много булки го избират, защото отива повече на цвета на кожата им. Розовото пък показва, че сте любяща, любезна, щедра и чувствителна.

Проучете правилата на онлайн магазина

Може ли да се сменя? Да се връща? Кой поема доставката? Най-лошото, което може да се случи, е да останете с рокля, която не искате. Проучете добре правилата преди да направите последната стъпка – поръчване и плащане на роклята.

Проучете коментарите

Коментарите от предишни клиенти са по-важни дори от описанието в самия сайт. Прочетете внимателно всички коментари преди да поръчате и не се спирайте само на коментарите в самия сайт (те могат да се манипулират), прочетете коментарите в различни форуми и в Google.

Проучете мерките си

Някои онлайн бутици позволяват да въвеждате вашите мерки и те шият рокли по тях. Ако не можете сами да се измерите, доверете се на някой професионалист. Ако пък има заложени предварително мерки и се двоумите между два размера, вземете по-големия размер, винаги може да се стесни.

Най-важното е по време на самия процес да се забавлявате. И не забравяйте да ни споделите в коментари как върви пазаруването и дали нашите съвети ви помогнаха да изберете правилната булчинска рокля онлайн.

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория “Мода и красота“. 

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница “Булчински съвети”.

Comments are closed.