Сватбените халки са не просто бижу, а символ на любов, вярност и безкрайност. Изборът им понякога може да се окаже доста труден, ако не сме добре подготвени предварително. Именно заради това решихме да ви улесним, като в днешната статия сме събрали най-важното, което трябва да знаете преди да започнете своята обиколка из бижутериите.

1. Отделете достатъчно време

Моделите на сватбените халки са буквално хиляди и човек наистина може да се изнерви до голяма степен по време на търсенето. За това ви съветваме да се заредите с търпение. Започнете да разглеждате онлайн каталози на различни бижутерски магазини. Това ще ви помогне да започнете да изграждате в главата си идеята какъв модел халка бихте искали.

fotosesiq sys svatbenite halki
Сватбен фотограф Mitrev Studio

2. Време за изработка

Повечето брачни халки се изработват по индивидуална поръчка, което в различните бижутерии отнема различно време. Точно заради това не отлагайте покупката им до последния момент, за да не си създавате излишен стрес в чудене дали ще бъдат готови до сватбения ден.

svatbeni halki
Сватбен фотограф Mitrev Studio

3. Определяне на правилния размер на сватбените халки

И тук важи поговорката „7 пъти мери, веднъж режи“. Съветваме ви няколко пъти да вземете мерки преди окончателната покупка на пръстените. За да не ви се налага да коригирате пръстените една седмица след сватбата, защото някои дизайни не позволяват корекции. Имайте впредвид, че мерките не трябва да се взимат рано сутринта, защото е възможно пръстите да са подути от съня. Също така не мерете пръстените след спорт или сауна, както и когато ви е много топло или много студено, защото това несъмнено ще доведе до грешен размер.

savatbeni halki
Сватбен фотограф Mitrev Studio

4. Бъдете практични

Консултирайте се с бижутера кой модел би бил подходящ във връзка с вашата професия или хоби. Това е изключително важно, ако те са свързани с ръчен труд или изпълнение на фини дейности, като свирене на инструмент например. Важно е да се отбележи, че плоският профил от вътрешната страна на халката много често се оказва твърде неудобен и младоженците трудно свикват с него. Попитайте за овалния вътрешен профил, тъй като той гарантира удобство дори когато професията ви е свързана с работа с ръце, шофиране и други дейности, при които халката може да притисне пръстите.

svatbeni halki
Сватбен фотограф Mitrev Studio

5. Дизайн на халките

Дизайнът на сватбените халки може да бъде по ваша идея или да изберете готов от каталога в бижутерията. Обикновено мъжете предпочитат по-изчистен модел, докато жените харесват по-интересни и различни модели, например инкрустация с диаманти.

snimka na svatbenite halki na plaja
Сватбен фотограф Mitrev Studio

6. Избор на цвят злато

Много често единият от партньорите предпочита жълтото злато, докато другият харесва бяло или дори розово. Това не е голям проблем, тъй като може да поръчате един модел халки в два различни метала, като е важно все пак да има еднакви елементи, които да присъстват и в двата пръстена. Има модели, в които могат да се съчетаят два цвята злато.

fotosesiq na svatbenite halki
Сватбен фотограф Mitrev Studio

7. Гравиране върху сватбените халки

Най-често младоженците гравират датата на сключване на брак или техните инициали. Но тук отново всеки може да развихри въображението си. Някои по-креативни двойки решават да се гравира линията на пулса на сърцето на другия.

brachni halki
Сватбен фотограф Mitrev Studio

8. Инкрустирани камъни върху сватбените халки

Камъните придават индивидуалност и завършеност на брачните халки. Важно е обаче те да не бъдат лепени, а да се монтират ръчно, тъй като халката се носи постоянно, а ръчното монтиране гарантира по-голяма устойчивост.

svatbeni halki s chervena kutiika
Сватбен фотограф Mitrev Studio

9. Как ще съчетаем халката с годежния пръстен

При дамите има една много важна подробност, която ще наклони до голяма степен избора на халка, а именно съчетанието с останалите бижута и най-вече годежния пръстен. При мъжете този проблем почти не съществува, тъй като в повечето случаи брачната халка е единственото бижу, което носят. Последната тенденция е халката и годежният пръстен да се носят на един и същи пръст. Това налага да помислите и за това как ще стоят двата пръстена един до друг.

И все пак не забравяйте, че символиката се крие не толкова в самото бижу, колкото в чувствата, вложени в него.

Екипът на Булчински съвети
razmqna na svatbenite halki
Сватбен фотограф Mitrev Studio

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория „Мода и красота

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница „Булчински съвети„.

1 Comment

  1. Избора на сватбените халки може да бъде лесен, но и труден. Когато ние избрахме сватбените си халки влязохме само в един магазин Zlatarna Celje в мол Сердика и разгледахме моделите, които предлагат. Харесахме 3 модела, но първият, който е класически ни грабна окото от пръв поглед. Консултирахме се с бижутерката и без много мислене ги поръчахме още същия ден. Когато станаха готови отидох и ги взех. Затова е добре, когото се избират сватбени халки първо да се разгледат всички възможни модели, като се изберат общо 3 модела, от които един ще е окончателен и ще се носи цял живот