Годежният пръстен не е просто скъпо бижу. Той изразява намерение и е външен израз на вътрешната огромна любов на мъжа към неговата любима. Няма универсални правила, които да следвате, за да изберете правилния годежен пръстен. Но определено нашите практични съвети ще ви насочат с какво да се съобразите и над какво да помислите преди покупката.

Съобразете се със стила и вкуса на вашата любима

Съветваме ви тайнично да надникнете в кутията за бижута на вашата годеница и да разгледате какво има вътре. Ако се притеснявате, че няма да запомните или да се ориентирате за нейния стил от тях, направете няколко снимки с телефона си. След това покажете снимките на бижутера и се консултирайте с него. Тук може да включите и жокера „помощ от приятелка“. Бъдете сигурни, че все пак приятелката ще успее да запази тайната за изненадата!

kutiq za bijuta
Кутия за бижута

Избор на метал

Съветваме ви да избирате между злато и платина, тъй като те са твърди и по-устойчиви метали. Среброто е много по-мек метал и лесно може да се деформира скоро след годежа. Определено по-предпочитано е златото, тъй като цветът му може да варира: бял, жълт или розов. Може да изберете и между това да бъде 18К /по-скъпо/ и 9К /по-евтино/.

godejen prysten lubov
Годежен пръстен

Избор на камък

Диамантът определено е камъкът, с който човек асоциира думите „годежен пръстен“. Но в днешно време много хора нямат възможност или не искат да инвестират в диамант. Ако и вие сте един от тях, ви съветваме да се допитате за избора на камък до опитен бижутер. Това е важно, защото той не трябва да се драска или износва лесно, тъй като годежният пръстен се носи през цялото време на ръката.

godejen prysten
Годежен пръстен

Определяне на размера

За да бъде удобен един годежен пръстен два основни фактора са определящи: размер и профил на халката. При надникването в кутията, потърсете пръстен, който сте виждали, че е носила скоро, за да сте сигурни, че ѝ става. Трябва да се съобразите и с това на кой пръст, и на коя ръка го носи, защото има разлика. И все пак, за да сте спокоен уверете се, че избраният може да бъде преоразмерен, за да ѝ пасне перфектно!

godej
Годежен пръстен

Вътрешен профил

Докато размерът може да се промени, то профилът- не. Именно заради това проверете преди покупката какъв е. Ако е с плосък профил, има огромна вероятност да убива и дори да разрани безименния пръст. Винаги овалната вътрешна форма е много по-комфортна за носене, тъй като е изгладена отвътре.

godejen prysten
Годежен пръстен

Определете бюджета

И не на последно място по важност ви съветваме да определите бюджета и да се придържате към него. Разбира се, че е годежният пръстен ще се носи цял живот и си заслужава да инвестирате в него. Но все пак не е нужно да прекалявате, защото не цената на един годежен пръстен го прави скъп, а любовта, която сте вложили в него.

predlojenie za brak
Годежен пръстен

След като сте избрали перфектния годежен пръстен, сега е време да се постараете да направите съвършената изненада и да чуете силно така желаното и жадувано „ДА“ .

originalno predlojenie za brak
Предложение за брак

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория „Годеж„. 

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница „Булчински съвети“.

Comments are closed.