Сладкарница „Дорсита“ е малка бутикова сладкарница в София, която отваря врати през 2017 година. Нейната собственичка Тодорка не просто изработва персонализирани торти за всеки повод, но влага сърцето си във всяка една от тях.

svatbena torta
Сватбена торта по дизайн на клиента

Дорсита вярва, че всяка торта може да е колкото красива, толкова и вкусна, и го доказва с всяка направена торта.

Тодорка, собственичка на сладкарницата
svetbena torta
Сватбена торта по дизайн на клиента

Локация

Сладкарницата се намира в София, жк „Красно село“, ул. „Завалска китка“ 12.
Точна локация в Google Maps.

Кратка информация за собственичката

Тодорка е родена и израснала в Ямбол. По професия е счетоводител, но сладкарството винаги е била нейна страст. Благодарение на подкрепата на нейния любим и вдъхновението на нейните деца тя събира смелост и отваря своя собствена сладкарница. Тя твори с идеята, че тортата като завършващ елемент на всяка сватба, трябва да бъде наистина впечатляваща.

svatbena torta
Сватбена торта по дизайн на клиента

Идея за името на сладкарницата

Попитахме Тодорка какво означава „Дорсита“. Тя с усмивка ни обясни, че „Дорсита“ е името, с което я нарича едно специално за нея семейство и така се е родила идеята за името на сладкарницата.

Продукти

Всяка торта е резултат от прецизно смесване на продукти, осигурени, специално за всяка една от тях: пресни яйца, ароматно масло, натурална животинска сметана, свежи плодове и фини белгийски шоколади Callebaut.

svatbena torta
Сватбена торта по дизайн на клиента

Защото вярвам в максимата, че натуралните и качествени продукти са гаранция за незабравим вкус.

допълва Тодорка.

Предлагани вкусове

Сладкарницата предлага 10 различни и уникални вкуса, но който и от тях да изберете няма да съжалявате. Дорсита вярва, че всяка торта може да е колкото красива, толкова и вкусна.
Ще споделим с вас три от тях, които ни се сториха най-интересни.

Ванилови блатове с карамел – ванилови блатове покрити с шоколадов ганаш, поръсени с орехов крокан и комбинирани с карамелен крем с маскарпоне и сметана

torta
Ванилови блатове с карамел

Червено кадифе – сочни блатове червено кадифе с шоколадови капчици и чийз крем

cherveno kadife
Червено кадифе

Шоколадови блатове с теменужен крем – шоколадови блатове в съчетание с млечен шоколадов ганаш с теменужен крем с маскарпоне и боровинки

torta s borovinki
Шоколадови блатове с теменужен крем

Порции

За да улесни максимално своите клиенти сладкарското ателие предлага ориентировъчна схема, която да им помогне в избора на големината на тортата. И все пак имайте впредвид, че броят на парчетата до голяма степен зависи и от човека, който реже тортата и неговата преценка.

porcii shema

Дизайн

Всичко сътворено в сладкарница Дорсита се изработва с много любов и внимание към детайла. Тодорка вярва, че тортите са не просто храна, а красив празник. Празник, изпълнен с послания, които говорят, оживяват и пресъздават частиците любов, които озаряват и осмислят живота на всеки един от нас. Тодорка успява да сътвори дизайн, който да въплъщава индивидуалността на всяка влюбена двойка, да отговаря на сватбената стилистика, да носи усещането за щастие и да открие вкуса, който да се запечата завинаги в сърцата на младоженците и техните гости.

Сватбена торта по дизайн на клиента

С всяка торта аз вдъхвам живот на нечия сладка фантазия и карам някого да се почувства специален!

Тодорка споделя

Време за изработка

Дорсита поема органичен брой поръчки месечно, тъй като според нейната собственичка за съвършената торта е необходимо достатъчно време. Тодорка вярва, че детайлите са тези, които правят нейните торти толкова обичани и предпочитани от бъдещите булки. Тя изработва тортите абсолютно сама и заради това моли бъдещите младоженците да направят своята заявка възможно най-рано.

Сватбена торта по дизайн на клиента

Дегустация- комплимент от сладкарница Дорсита

Бъдещите младоженци получават списък с шест вкуса. Освен обичани от клиентите, тортите в списъка са подбрани така, че да бъдат подходящи за изработката на голяма сватбена торта, която да бъде стабилна. След това младоженците имат възможността да опитат вкусовете, между които се колебаят и тогава да решат. Тодорка приготвя специални мини тортички за дегустацията. Заплаща се сумата от 20 лв във вид на капаро. Но след това за всички влюбени, които решават да бъдат нейни клиенти и да поръчат от Дорсита, тези пари се приспадат от крайната сума. По този начин дегустацията е комплимент от сладкарницата.

torti
Предлагани вкусове

Начин за доставка

Тодорка поема лично ангажимента да достави всяка една сватбена торта в деня, в който желаете без значение дали е в или извън София.

Цена

Всички торти са индивидуални, а цените се определят според изискванията и желанията на клиента.

torta
Сватбена торта с дизайн на клиента

Начини за контакт със сладкарница Дорсита

сайт: http://dorsita.com/
телефон: +359 883 368 636
фейсбук страница: https://www.facebook.com/Dorsitacakes
имейл: [email protected]

svatbena torta
Сватбена торта по дизайн на клиента

Мнение на доволен клиент

За Лора и нейната горска сватба ви разказахме вече в наша предишна статия.

Ето какво сподели Лора за нейната сватбена торта, поръчана от Дорсита:

Беше божествено вкусна с боровинки и теменужки. Беше истинска наслада за вкусовите рецептори на всички ни, а за външния ѝ вид няма смисъл да говоря, защото снимките са достатъчно показателни.
Сватбената торта на Лора и Михаил | Фотограф: Ivandov Photography

Завършваме нашето интервю с един банален въпрос към Тодорка, а именно какво я мотивира да продължава да твори:

Истинско щастие за мен е да подарявам уханни, вкусни и красиви спомени, които да бъдат споделяни със слънчеви усмивки! Моята цел е да вдъхвам живот на нечия сладка фантазия и да накарам някого да се почувства специален!

с усмивка отговаря тя.
С любов: сладкарница Дорсита

Може да почерпите още идеи за вашата сватбена торта, като разгледате подобни статии в категория „Сватбена торта„.

За да не пропускате най-новите ни статии, харесайте нашата фейсбук страница: Булчински съвети . Това ни кара да се чувстваме специални и важни за вас! Благодарим ви!