Любовта на Станислава и Петко започва след студентските години в Стара Загора.

Създадохме семейство, защото вярваме в ценностите му, а сватбеното ни тържество беше един щур купон с нулево напрежение.

Станислава

Непредвидените обстоятелства тази година са причината Станислава и Петко да отпразнуват сватбата си два пъти. Първият път на 11 юли 2020 година, когато се състоял гражданският ритуал. А вторият път през октомври, когато било щурото и незабравимо сватбено тържество.

Булчинска рокля: Mille Bridal

Мечтаната рокля Станислава открива в сватбен бутик Mille Bridal в София. Пробата на роклята била безплатна след предварително уговорен час. Срокът на доставка бил 3 месеца, а корекцията се извършила от шивачка, препоръчана от бутика, като се заплащала допълнително.

Изключително професионално и мило отношение на собственичката.

Станислава

Моделът на роклята Amorelly от колекция Crystal World, който харесва Станислава, определено е изборът на смелите и оригинални булки. Тя се спира на този модел, защото той съчетава в себе си комфорт и уникалност!
Предпочита топлия нюанс на светло капучино, тъй като това е идеален избор за лятна сватба.
Булото за роклята е закупено от бутика. Може да видите от снимките, че то е бяло, ефирно и дълго над 2 метра. Както споменахме Станислава е от булките, които заради пандемията имаха щастието да облекат булчинската си рокля два пъти. Като тя избира да бъде с булото на подписването, а за тържеството заложила на атрактивна прическа и аксесоар за коса от бутикови бижута „С любов“.

Моминско парти

Моминското парти на Станислава било през юни на морето в самостоятелна къща с басейн. Кумата се била подготвила подобаващо и направила партито, изцяло съобразено с вкуса ѝ. Подаръците били тематични за бъдещия семеен живот. А най-милият бил кутия със снимки от моминските ѝ години, прекарани именно с присъстващите дами.

Няма нищо по-хубаво от женски уикенд с много коктейли, смях и приказки. Благодаря им!

Станислава

Ергенско парти

Ергенското парти на Петко било същия уикенд също в къща за гости с басейн. Кумът също се заел сериозно с организацията на партито и младоженецът бил много щастлив и благодарен за преживяванията.

Грим и прическа: Румина Пенчева и Ивелина Йовчева

За грима Станислава се доверила на Румина Пенчева, а за прическата на Ивелина Йовчева от салон Салон Expert. Щастлива булка споделя, че лесно им се е доверила, тъй като и преди е използвала услугите им и е била убедена в професионализма им!

Препоръчвам ги!

Станислава

Изнесен ритуал

Няколко месеца преди сватбата в деня на подписването /11-ти юли/ отново в ресторант Калиста подписали пред длъжностното лице от общината. Споделят, че община Стара Загора позволяват изнасяне на книгата и гражданският брак бил истински. В деня на тържеството си влюбените имали възможност да си разменят отново сватбените обети, като водещ бил техен добър приятел и гост на сватбата.

Фотографи: Mitrev Studio

Младоженците държали сватбеният фотограф и видеооператор да са екип, да са млади свежари, а офертата да включва всички услуги. Сключили договор с подробно описание на продукта, който ще получат и срок на изпълнение. Помолихме Станислава да ги опише с една дума и тя без да се замисли каза: професионалисти.

Студио Митрев покриха всичките ни изисквания!

Станислава

Сватбено видео: Mitrev Studio

Сватбен ресторант: хотел Калиста

Балната зала в хотел Калиста впечатлила младоженците най-вече с местоположение, простор, липса на колони в помещението и възможност за кръгли маси. Те избрали пакет „Декорация на зала Калиста“, който включвал воалени драперии в цвят шампанско по тавана и стените, шатра от ковано желязо за изнесен ритуал с обличане с бели воали, градински столове за изнесен ритуал, бели покривки за масите, индивидуално обличане на всеки стол с цяла сатенена рокля и панделка в цвят по избор. Красотата на мястото и залата може да видите сами от снимките.

А „зад кадъра“ истински ни спечели отношението и професионализма на Гергана Симеонова/маркетинг и продажби SPA Хотел Калиста/, с която работихме по организацията и обърна внимание на всеки детайл и нашe желание. Истинско удоволствие!

Станислава

Украса

Станислава уточни, че в офертата към наемането на залата е включена безплатна дегустация за двама. Споделят, че храната е на високо ниво. Единственият ангажимент на младоженците, свързан с украсата, бил цветята по масите и по шатрата за изнесения ритуал. Те се спряли на изкуствени от агенция „Шери“. Букетите, бутониерите и гривните били от естествени цветя, изработени от тяхна позната.

Водещ и Диджей: Веско Василев и Йовко Йовчев

Станислава и Петко харесали водещия и диджея по време на сватба, на която били гости. За тях Станислава сподели, че работят в екип и имат добра комуникация по между си. Те избрали песните за първия сватбен танц „Да, да“ на Графа и Белослава, за танца на кумовете, както и песни за танците за родителите и още няколко приятели. Останалите песни били импровизация- поздрави от гостите или любими техни песни, които се сещали в момента.

Получи се весел купон, а дансингът не остана празен. По предложение на водещия имахме и две забавни игри свързани с кумовете и гостите ни. Ритуалите минаваха стегнато и бързо.

Станислава

Осветление

Станислава сподели, че залата е била достатъчно светла, като в по-късните часове са намалили осветлението. Допълнителното фоново осветление по драпериите било предоставено от Калин Кунев.

Подаръци за гостите

Подаръците били дървени ветрила с имената и датата на сватбата, поръчани от Китай.

Сватбена торта: Сладкарска работилничка

За тортата младите влюбени се доверили на „Сладкарска работилничка“ в Стара Загора. От сладкарницата предлагали доставка до хотела. Сватбената торта била на три етажа с естествени цветя с вкус на крема йогурт с череша.

svatbena torta
Сватбена торта / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Беше много вкусна, препоръчвам с две ръце! Гостите бяха очаровани.

Станислава

Съвет към булките

Не обръщайте внимание на всеки дребен детайл в празничния ден. Оставете се деня да ви води и се забавлявайте! Задължително си наемете видеограф, защото голяма част от деня не се помни!

Станислава
Сватбен фотограф Mitrev Studio

Искрени благодарности на Станислава, че ни позволи да разкажем пред вас нейната сбъдната сватбена приказка! Пожелаваме на младото семейство Петкови да бъдат здрави и нека разбирателството, щастието и хармонията да са техни верни спътници!

Ако тази статия ви е била интересна, може да прочетете другите подобни в категория „Истински сватби“.

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница „Булчински съвети.