Днес ще ви разкажем за вълшебния ден на щастливо влюбените Славея и Антон. Тяхната приказка започва на 3-ти април 2018, а на 10-ти август 2020 официално се вричат един на друг пред Бог, пред семейство и приятели!

Моминско и ергенско парти:

Бъдещите младоженци решават, че не искат ергенско и моминско парти. Въпреки това два дни преди сватбата техни много добри приятели ги изненадали. Организирали им вечеря в любим ресторант.

Булчинска рокля:

Славея избира вместо да обикаля по магазините да намери шивач, който да ушие роклята. Заедно с него подбират най- подходящия плат, дантела и тюл и превръщат мечтаната булчинска рокля в реалност.

Булчинска рокля на Славея
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Ръчно изработени бижута: Раят на диадемите

Булката обича персонализираните неща и се спира отново на ръчно изработени обици и диадема, които да подчертаят красотата на роклята и прическата ѝ.

Сватбена снима покрай бали сено
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Грим и прическа: Мариета

Нежният грим и красивата прическа на Славея са дело на нейната добра приятелка Мариета Таскова, която е професионален гримьор и фризьор. За да бъдат сигурни в перфектния резултат на сватбения ден, месец преди тържеството са направили пробни грим и прическа.

Сватбена снимка в гората
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Ресторант: вила Екатерина

Младоженците откриват само три места, които отговарят на техния най-важен критерий- голяма и просторна градина. Харесали Вила Екатерина още по време на първия оглед. Споделят, че са силно впечатлени от любезното отношение на собственика Стоян Тончев. Избират вилата най-вече заради чудесната градина с панорамна гледка, както и заради шатрата, която се вписва в представата на много младоженци за мечтаната от тях сватба. Друго голямо предимство е възможността за нощувка на гостите.
Ресторантът предлага още безплатна дегустация на менюто. Дегустацията била в определена дата и час, като на нея присъствали няколко двойки.

vila ekaterina
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Винаги съм мечтала за градинска сватба! Благодарение на вила Екатерина мечтата ми се сбъдна!

споделя с нас Славея.
gradinska svatba
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Украса: Exclusive Event & Décor 

Заслугата за украсата на ресторанта, арката, фото стената и сватбения букет е на Валентина.

Сватбен Фото кът
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Изключително доволни сме от професионализма на Валентина. Беше изпипала всичко до най-малкия детайл!

Славея и Антон

Щастливата булка разказва, че с Валентина са поддържали непрестанна връзка по телефона и имейла, докато обсъдят цялостната концепция и цветовете за сватбата. В сватбения ден не е имало нито едно увехнало цвете, въпреки че украсата е била основно от живи цветя.

Сватбена украса
Сватбен фотограф: Митрев Студио

DJ и водещ: Ивайло Тахчиев

Младоженците избират Ивайло за водещ и DJ на сватбеното тържество. Той им бил препоръчан от собственика на вила Екатерина. Заедно съставили примерна плейлиста от около 100-120 песни и избрали ритуалите, които искат да има на сватбата.

Те са изключително доволни от отношението и професионализма му. Ивайло изпълнявал поръчки на песни от гостите, но само след като обсъди с младото семейство избора на песен. Той осигурил и парти осветление, което прекрасно допълвало сватбената украса.

DJ и водещ:  Ивайло Тахчиев
Сватбен фотограф: Митрев Студио

За своя първи танц избират песента на Robbie Williams and Nicole Kidman – Somethin’ Stupid.

Първият сватбен танц на Славея и Антон
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Фотограф и видеооператор: Митрев студио

Mitrev Studio избрахме за снимките и видеото на сватбата и сме изключително доволни!

– Славея и Антон
fotosesiq s kumovete
Сватбен фотограф: Митрев Студио
fotosesiq v gorata
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Избират сватбен пакет, който включва един видеооператор и един фотограф. Имат две фотосесии, като едната е била точно преди изнесения ритуал. На нея присъствали и кумовете. Локациите на първата фотосесия били две- една поляна с бали сено и гора в близост до вилата. Тя продължила около час. А втората фотосесия била по залез слънце във вилата. Избрали това време по съвет на фотографите, тъй като тогава светлината е най-мека и се получават най-добрите снимките /сами може да се убедите в това/. Тя била доста по-кратка и продължила около 10-15 минутки.

Svatbena snimka vila ekaterina
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Снимките и видеото били готови след около 50 дни. Освен едночасовия филм, те получили и трейлът на от сватбата. Музиката за трейлъра е избрана от видеооператора Иван Митрев, но младоженците не скриват, че са много доволни от избора на песен и от крайния резултат.

Изнесен ритуал

Изнесеният ритуал бил в деня на сватбата в градината на вилата. Валентина отново се била погрижила за украсата на арката, столовете и пътеката с листа от рози. Самият ритуал е организиран от вилата, като единствените задължения на младоженците били да заплатят таксата в общината и да попълнят необходимите документи. Славея ни сподели още, че във вилата било възможно да се сключи реален граждански брак, а не само фиктивен.

Изнесен ритуал във Вила Екатерина
Сватбен фотограф: Митрев Студио
Изнесен ритуал във Вила Екатерина
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Изненада за гостите

Изненадата за гостите всъщност била, че майката на младоженеца имала рожден ден на следващия ден. Точно в 00:00 часа цялото семейство я изненадали с торта, букет и балони. Коя майка би си пожелала по-хубав подарък от този сина ѝ да сключи брак с любовта на живота си!

Подаръци за гостите: Работилница Шанти

За подаръчетата на гостите Славея и Антон се доверили на техни близки приятели Зори и Мишо от Работилница Шанти. Освен подаръците, те изработили и буквите за сватбената маса и за фото къта.

podaryci za gostite
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Сватбена торта: Kalina cakes

Славея сподели, че Калина, жената, изработила сватбената торта, е изключително мила и им е помогнала в избора на вкуса и дизайна. След дегустацията на няколко торти, младоженците избрали шоколадова с малини. Декорацията на тортата също била много оригинална и красива- имитация на истински цветя. Във вилата тортата била доставена лично от Калина.

3-етажната торта беше не просто много красива, но и страшно вкусна. Всички гости я харесаха!

Славея
svatbena torta Kalina cakes
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Полезни книги и сайтове за бъдещите булки

По време на подготовката Славея не крие, че книгата „Булката-ръководство за употреба“ на Кери Дени е била нейният пръв помощник. Много от идеите за сватбата е почерпила от трите булчински сайта: Wedding day , Н. Митев и Булчински съвети.

Съвет към булките от Славея

Каквото и да стане на сватбата, не се ядосвайте и не си проваляйте деня заради дреболии. След 10 години даже няма да се сещате какво е станало. Насладете се на вашия ден, защото той трае миг.

Славея
Сватбена фотосесия
Сватбен фотограф: Митрев Студио

Благодарим на Славея, че ни позволи да се докоснем до нейната сбъдната сватбена приказка! Пожелаваме на младото семейство любовта им да расте с всеки изминал ден и нека скоро тишината в къщата да бъде нарушена от детски плач.

Ако тази статия ви е харесала и информацията ви е била полезна, може да почерпите още идеи от статиите в категория: „Истински сватби„.

Не забравяйте да харесате нашата фейсбук страница „Булчински съвети„, това ни кара да се чувстваме специални!