Днес ще ви разкажем за приказната история на Нина и Божидар, чиято любов не е била от пръв поглед, но по всичко личи, че ще бъде за цял живот! Сгодени от 2019 година решават да кажат заветното „ДА“ на 06.09.2020 година.

Предложение за брак

На петата им годишнина / 17 юни 2019г / Нина получила не просто подарък за повода, а вълшебно предложение за брак. На една красива лодка точно по залез слънце Божидар ѝ подарил карикатура, на която имало надпис „Ще се омъжиш ли за мен“. Най-забавното нещо било, че Нина била безкрайно щастлива от подаръка, тъй като много харесва карикатури, но не видяла надписа. Отнело ѝ 2-3 минутки, докато го забележи, след което се обърнала, а Божидар вече бил на колене, държейки годежния пръстен.

Е, отговорът е ясен, щом разказвам за сватбата ни.

Нина
Сватбен фотограф Mitrev Studio

Булчинска рокля: Atelier Sposa

В началото на януари Нина посещава сватбеното ателие Atelier Sposa заедно със своята майка. Използвала момента, в който родителите ѝ си били в България, тъй като искала да споделят заедно това преживяване.
Нина сподели, че сватбените консултанти от ателието са били невероятно мили, въпреки обстановката и маските, успели да я накарат да се чувства като принцеса. Тя имала възможност да пробва всякакви модели рокли.

Е, аз ги харесах всичките, докато не пробвах и Моята си рокля, тя беше много различна, чувствах я толкова комфортно, чак ми беше странно, че булчинска рокля е толкова удобна.

Нина

Не я купили тогава, защото било твърде рано. През пролетта посетила за втори път бутика, но този път със свекървата ѝ. Отново пробвала и друг модели, но си останала тази рокля – различната. Булото също закупила от там, поръчали го заедно с роклята, като доставката била около два-три месеца.
Провокирани от положителните коментари на Нина за сватбения бутик Atelier Sposa решихме да се свържем с неговата собственичка и да ви разкажем малко повече за него в следващата ни статия.

Препоръчвам мястото на всички булки.

Нина

Моминско парти

Щастливата булка с вълнение ни разказа за своето уникално моминско парти. Определено е истинска късметлийка с такива добри и креативни приятелки! Те били подготвили плажно парти в MORE beach restaurant със страхотна украса. Тя получила подарък- албум със снимки и лични послания от всяка една от тях, като към всяко послание имало талисман My Melty. За да е още по-интересно и забавно момичетата организирали игри тип „Колко добре се познаваш с бъдещия ти съпруг“ , както и- „Колко добре познават булката?“. Вечерта продължила с вечеря в любимия ѝ ресторант и след това бар.

Страхотно беше, бях супер щастлива, защото почти всичките ми приятелки бяха дошли – от София, Пловдив… и наистина ме накараха да се почувствам мега специална и много обичана.

Нина

Ергенско парти

За ергенското не се говори много.

Нина

Приятели на Божидар също се постарали, като денят прекали на плажен бар с пяна парти в Златни пясъци, а след това на вила. Божидар получил за подарък волейболна топка с послания от всички и каска с надпис „Не ме е страх от жена ми“, а останалото са само митове и легенди, както каза Нина.

Грим и прическа: Невена и Калина

За прическата си Нина се доверила изцяло на Калина, която по принцип се грижи за косата ѝ. Сватбеният грим пък бил дело на Невена. За да е по-спокойна, имала предварителни проби, а за да не губи излишно време в пътуване разкрасяването било вкъщи.

Сватбен фотограф Mitrev Studio

Изнесен ритуал

Изнесеният ритуал бил абсолютно истински, от Община Вълчи дол. Варненската книга не се изнася и за това се пренасочили към Вълчи дол. Озвучаване отново било осигурено от DJ Дидо със специално подбрани от тях мелодии, на които да влезе младоженецът и след това булката. Украсата – арка с бели столчета, била предоставена от агенция Хоризонт. Божидат се появил на мелодия в стил „край, game over” под ръка с две шаферки, аз след него Нина се появила бавно на инструментал на „Хубава си моя горо“.

Може да се каже, че това беше наистина най-вълшебният момент от целия ден! Всички изглеждаха много развълнувани.

Нина

Църква: катедрален храм „Успение Богородично“

Избраният от тях храм също е емблематичен за Варна. Ритуалът бил около 20-25 мин. Избрали именно тази църква, защото е голяма, има въздух и събира всички хора без да са наблъскани. Снимки пред нея за огромно наше съжаление не са направили, защото седмица преди сватбата започнал ремонт на куполите и всичко било в скелета.

Ресторант: Хоризонт

Нина и Божидар залагат на класиката и избират един от най-популярните сватбени ресторанти във Варна Хоризонт. Той се намира в самата морска градина, голяма база, голям дансинг и предлага различни опции за изнесен ритуал. Те търсели локация в самия град с капацитет 100 човека, като Хоризонт отговарял на всичките им критерии- достатъчно пространство, красиво място за изнесен ритуал и морска гледка.
Управителите са изключително любезни и отзивчиви, като имат собствена агенция, която се грижи за украсата, но ако младоженците желаят може да използват и друга агенция т.е. не те задължават. Ресторантът предлага опция за дегустация, която била в летния ресторант Веранда, в посочено от тях време и беше напълно безплатна. Нямало никакъв проблем да поръчат няколко различни менюта за гостите с по-специални изисквания към храната. Кувертът бил 50лв, като алкохолът си бил от тях с такса за внасяне 2 лв на човек.

Всички цени без никакви скрити такси ми изпратиха още на първото ми запитване по имейл. Впечатлена съм от тяхната коректност и професионализъм.

Нина

Украса: агенция към ресторант Хоризонт и Розоел

За основната украса – булчинския букет, масата на младоженците, украсата за автомобила, бутониерите, сините покривки, столовете Шивари, кръглите маси, се доверили на агенцията Хоризонт. Всичко било уточнено предварително след среща с техния представител Юлиана. Крайният резултат бил точно такъв, какъвто са си го представяли младоженците.

Цветята по масите били дело на талантлива приятелка на Нина- Розоел – Работилничка за цветя и подаръци. Тя направила аранжировка от сукуленти. За Нина било много важно цветята да останат живи след сватбата, а не да бъдат изхвърлени.

Табелите с номерата по масите и таблото за настаняване били изцяло дело на самата булка, която се съобразила с желанието на младоженеца и ги направила с футболни мотиви.

Фотограф и видеоoператор: Mitrev Studio

Младоженците Нина и Божидар избират екипа на Mitrev Studio, като се спрели на пакета, който включвал един фотограф и двама видеооператори.


Те ни бяха фаворити, защото предната година направиха страхотни снимки и видео за моя приятелка, на която бях кума. Със сигурност и ние останахме доволни.

Нина

Щастливата Нина ни показа страхотни кадри още от самото начало – при младоженеца, булката, кумовете, като част от тях може да видите и в самата статия. Може да разгледате повече снимки в техния фотоалбум. Фотосесията била на морската алея за 30-40мин, като я вместили между църковния и изнесения ритуал.

Направиха ни страхотен трейлър – много забавен – всичко беше по техен избор, доверихме се на професионализма им.

Нина

Сватбеното видео било с продължителност около два часа, 4К качество и няма момент, в който да ти е скучно да гледаш и да искаш да превъртиш. Срокът за получаване на готовите снимки и видео бил спазен. Два месеца след сватбата те получи всичко, което според Нина било доста бързо изпълнение с оглед на това, че се оженили в най-натовареното време от годината.

Диджей и водещ: Дидо

DJ Дидо – бяхме сигурни за него и го запазихме още преди дори да сме запазили ресторанта. Той е страхотен, изцяло се съобразява с това, което сме му обяснили при двете предварителни срещи.

Нина

Дидо работи в екип с още един DJ, като той е предимно водещ. Нина сподели, че се е справил перфектно и няма човек, който да е присъствал на събитие водено от него и да каже нещо лошо. По желание на младоженците поръчките от гостите били забранени. А когато някой бил по-настоятелен, той се консултирал с тях. Освен водещ за самото тържество в ресторанта той бил нает и за изнесения ресторант. Повече за диджей Дидо може да прочетете в статията ни посветена на него.
Нина и Божидар решили да изненадат гостите и да предизвикат себе си с един различен и забавен първи сватбен танц. Избират забавна смесица между романтичната песен на John Legend – All of me и забавната на Тутурутка – Варна. Те определено не си представяли как се поклащат 4 минути на бавна песен в средата на дансинга. Няколко пъти преди сватбата имали репетиция, като крайният резултат си заслужавал и всички много се забавлявали.

Осветление: Дидо

За допълнителното осветление на ресторанта се погрижил диджеят.

Изненада за гостите: танцова формация „Контраст“

Танцова формация „Контраст“ направили страхотно представяне като с танци обиколиха балканския полуостров – сръбски, български, гръцки ритми. Програмата им била около 20-30 мин. Въпреки, че много искали да имат и заря се отказали, тъй като цялото извеждане на всички гости и после обратното им влизане в ресторанта им се струвало ненужно.

Подаръци за гостите: ръчно изработени от Нина

Нина и Божидар избрали тематични морски подаръци за гостите- стъклени бурканчета с морски пясък, сини камъчета, мидички, рапанчета.

Лично аз ги направих, отне ми една-две вечери след работа.

Нина

Сватбена торта

За тортата се доверили на жена, която прави тортите по празниците на семейството на младоженеца. Тя работи само за определени събития по поръчка. Избраната от тях торта била 4-етажа визуално, като само горните два били истински за разрязване, а другите били по-скоро бутафорни. Имало е допълнителни правоъгълни торти, които били за гостите.

Какаови блатове, крем с маскарпоне и много малини – най-добрата комбинация. Дизайнът й беше по-модернистичен, не беше „гола“ торта, а измазана с крем (без фондан) със сини и златисти щрихи, златни тип „морски“ въжета между отделните пластове, нашите инициали и отгоре за да се допълни морския привкус – една голяма красива бяла мида.

Нина

Искрено и лично с Нина

Красивата и щастлива булка определено се чуди на дамите, които след сватбата казват – добре е че мина, много занимавка и т.н.

Аз обичам да се шегувам, че мога още 100 пъти да се омъжа. Просто не съм от хората, които се вманиачават в някакви детайли. За мен и за Божидар най-важното беше да се забавляваме.

Нина

Тя определено е успяла да се отпусне и наслади на целия ден. Не скрива, че нищо в целия ден, който започнал към 10 сутринта и приключил около 3 след полунощ, не е успяло да я напрегне или притесни. Разбира се, за това се погрижили и родителите им, които поели ангажимент да се занимават с гостите – как да се придвижват, къде да паркират и т.н. Всичко това допринесло наистина за огромното им спокойствие, от което произлязло и истинското забавление и наслада от този празник на любовта.

Ако тази статия ви е била интересна, може да прочетете другите подобни в категория „Истински сватби“.

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница „Булчински съвети.