Запознайте се с Петър и Мария. Двама влюбени, които се запознават в гимназията преди 12 години. Влюбват се веднага един в друг, но в началото само разменяли погледи и се надявали да се срещнат по училищните коридори. Отнело им цяла година да се престрашат и да се заговорят и още няколко, за да пораснат и да разберат, че са един за друг. След всички тези години, продължават да растат и градят своето бъдеще заедно.

maria i petyr celuvka

Различни сме, но се допълваме идеално. Често се шегуваме, че сме си самодостатъчни, но ни липсват кумовете ни. Иска ни се да бъдат по-близо и да имаме по-чести възможности да прекарваме време заедно, защото без тях този ден нямаше да бъде същият и не само той.

Булчинска рокля: Mille Bridal / Сватбен център София

Мария споделя, че първият ѝ опит с проба на булчинска рокля бил в бутици, чиито имена няма да споменаваме, и бил ужасен.

Бях решила, че няма да намеря рокля, която да изглежда добре на мен, но в Mille Bridal Мила ме посрещна с широка усмивка и приятелско отношение. Тя ми показа, че мисията е възможна.

Мария

Щастливата булка ни разказа колко прекрасна била Мила, както и всички рокли, които премерила самата тя, а те не били малко. Както сме описали в нашата статия, посветена на бутика, час се запазва задължително и пробите не се заплащат. Това, което най- много впечатлило Мария било, че в записания час за проба, Мила не допускала други хора в бутика. Собственичката дори не отделяла много време на телефона, който звънял често от други желаещи. Всяко момиче има точно час, за да пробва всички рокли, които  харесва и по този начин Мила не губи от времето за проби, а обръща максимално много внимание, което е много важно при избора на така мечтаната рокля.

Мария избира модел Nestor от колекцията Paris Rhapsody, като е трябвало да изчака 4 месеца, за да я получи. Корекциите били в ателието на шивачката, с която бутика работи, и се заплащат допълнително.

svatbeno bulo
Сватбено було / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Булото било закупено от Сватбен център София и било подарък от кумата на Мария, тъй като така било по традиция и тя много държала на това.

Сватбен фотограф Mitrev Studio

Отношението навсякъде беше страхотно.

Мария

Моминско парти

Аз обожавам водата – море, река, язовир – носи ми спокойствие. Затова и моминското ми парти беше на яхта в язовир Искър.

Мария

Сподели ни още, че на яхтата предлагат кетъринг, включващ хапки и вино, а музиката била според предпочитанията.

Не сме играли игри, бяхме просто пет приятелки на вино, приказки и музика на едно от любимите ми места.

Мария

Ергенско парти

Съпругът ми е програмист с влечение към всякакви игри, по-модерно геймър. Затова и каква по-добра идея за ергенско парти от Escape room и няколко бири.

Мария

Въпреки че била първата Escape room за всички мъже те избрали най-сложната. Истинска адреналинова бомба– леко зловеща и изпълнена с много загадки. Партито било ден преди сватбата, те били толкова въодушевени от приключението, че били забравили да споменат, че повечето от тях били ранени. Кумът с вероятност за счупен нос, младоженецът- изподран целия, шаферите кой с навехнат крак, кой със скъсани дрехи – истински последен ергенски запой.

Но пък говорят за него и до днес.

Мария

Прическа и грим: Анита Банкова и Andreeff Make Up

В дома на Мария са направили разкрасителен пункт за всички желаещи. Прическата ѝ била дело на Анита Банкова.

Много добър професионалист, направихме и пробна прическа преди това в салона ѝ. Аз съм доста претенциозна към косата си, но тя беше страхотна. Косата ми не мръдна и за секунда.

Мария

Мария споделя още, че единственото нещо, за което е била сигурна от самото начало на планиране на сватбата, е бил гримът. Знаела, че точният човек е Ивайло Андреев oт Andreeff Make Up. Той гримирал цялото ѝ семейство за всеки специален повод повече от 10 години. Тя споделя, че той е толкова добър, че все едно рисува по лицето, когато гримира.

Фотограф и видеооператор: Mitrev Studio

Митрев Студио също намерихме случайно от реклама в Инстаграм.

Разглеждайки сайта им, веднага ме грабнаха, защото бяха описали всичко, което би могло да хрумне на човек при този важен избор. А снимките и видеата им бяха впечатляващи.

Мария

Мария и Петър споделят, че изборът бил много лесен и отново не са се срещали с други техни колеги. Те ни разказаха, че още от началото са знаели, че това са техните хора. Екипът на Mitrev Studio се състоял от трима души. Фотосесия била в парк Заимов, а за снимковите материали чакали два месеца, но си заслужавало.

Трейлърът е любимото ни нещо. Песента е избрана от Митрев Студио и беше част от изпълнението на групата, с която ни изненадаха кумовете ни. Перфектен избор!

Мария и Петър

Изнесен ритуал

Мария и Петър не са имали изнесен ритуал. Смятат, че е красиво преживяване, но се губи магията след като всъщност вече са женени.

сватба по време на пандемия
Сватба по време на пандемия / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Църква: Св. София

Мария била сигурна още в началото при избора си на църква. Св. София се намира в центъра, като ритуалът бил около 20 мин, а след това имали достатъчно време за снимки.

Св. София винаги ме е грабвала с магията си. Малка, но приветлива. Голям плюс е , че на самата церемония вътре има столчета и гостите могат да седнат. Точно както в романтичните филми.

Мария
cyrkva sv.sofiq, svatba na mariq i petyr
Църковен ритуал / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Ресторант: Корията

Сватбеният ресторант Корията, открили съвсем случайно. Един ден просто минавали от там и имало сватба. Изглеждало приказно. За Мария и Петър било важно да има градина и да няма ограничения в музиката, също така да бъде сред природа. На външен вид отговаряше на всички критерии. След няколко дни двамата отишли на вечеря там, за да разгледат и отвътре. Искали да видят отношението и да опитат храната. Споделят, че още с влизането впечатление правят високите тавани и френските прозорци. Изглеждало толкова просторно и светло.

Ресторант / Сватбен фотограф Mitrev Studio
Ресторант / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Отново бяхме очаровани и знаехме, че това е мястото. Всъщност, това е единственият ресторант, който посетихме с тази цел.

Мария

Имали избор между различни варианти за менюта, които можело да комбинират по тяхна преценка. Имали възможност за дегустация, но не намерили време. Това не ги притеснило, защото били сигурни, че всичко ще е на ниво. Те съставили предпочитаното от тях меню, което било на цена 60 лв. Избрали пакет за напитки, който бил доплащане 10 лв към куверта на всеки гост, като пакетът включвал безалкохолни напитки и вода за цяла вечер. Температурата в помещението била идеална освен това красивите френски прозорци били отворени, за да влиза и свеж въздух. Украсата без белите калъфи на столовете била дело на свекърва ѝ и Beautys art of beauty.

restorant koriqta svatba mariq i petyr
Ресторант / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Хората казват, че да повериш нещо толкова важно на толкова близък човек е нож с две остриета, но тя е истински професионалист и изпълни всяко мое желание, колкото и абсурдно да беше. Накрая беше направила всичко точно, както си го представяхме със съпруга ми – семпло и елегантно, изпипано до последния детайл. Тя направи също и букета за хвърляне. Всичко беше от естествени цветя, някои дори боядисани според темата на сватбата.

Мария

Диджей: DJ Ники Николов

Мария и Петър избрали диджей Ники, тъй като им бил препоръчан от много булки в Сватбена фейсбук група.

Заради усложнената ситуация покрай пандемията, така и не успяхме да се видим, но общувахме по телефона и ме грабна веднага.

Мария

Влюбените споделят, че той им е помогнал с всичко, за което са се притеснявали. Помолил ги за списък с любими песни и такива, които не искали да чуват. Помогнал ѝ да избере една от най-важните за нея песни – тази за танца на булката с бащата. Мария искала да е специална песен, но не намирала такава. С негова помощ избрала “Роси Кирилова –Възрастни деца”.

Тази песен и този танц , бяха изключително сантиментален момент за мен! След което и сватбената песен – “Jacob Lee – I belong to you“. И въпреки че се запознахме чак на сватбата, DJ Ники изпълни всички желания на гостите, както и специфичните ни предпочитания към музиката.

Мария

Осветление

Мария и Петър споделиха, че ресторанта разполага със своя осветителна система и няма нужда от допълнително.

Изненада за гостите

Изненадата била не само за гостите, но и за самите младоженци. Кумовете били поканили група X-ray , която свирила около час.

Група X-ray / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Бяха страхотни. Бяха направили микс пот различни парчета, които мисля, че кумовете ни бяха подбрали предварително. Според мен, напълно си заслужаваше, бяха много готини.

Мария и Петър

Сватбена торта: Торти Чочко

Сватбената торта била направена от Торти Чочко. Булката не скрива, че са изключителни професионалисти. Имала конкретна визия за тортата и била притеснена дали ще намери хора, които да я изпълнят.

Тортата беше на три етажа с естествени цветя и изглеждаше точно както на снимката, която им бях изпратила. На вкус беше божествена.

Мария
svatbena torta
Сватбена торта / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Сладкарницата доставила със собствен транспорт тортата до ресторанта в уговорен час. По обяд в деня сватбата Мария и Петър получили снимка на готовата торта за одобрение и корекции, ако имат забележки. Но нямало нужда от промени, защото била перфектна!

Съвет към бъдещите булки

Мария и Петър / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Не забравяйте, че независимо от всичко – важни сте само вие двамата! Щастието е да намериш човек, с когото се чувстваш спокоен и нямаш нужда от нищо друго!

Мария

Искрени благодарности на Мария, че ни позволи да разкажем пред вас нейната сбъдната сватбена приказка! Пожелаваме на младото семейство много любов и прекрасни споделени мигове!

Ако тази статия ви е била интересна, може да прочетете другите подобни в категория “Истински сватби”.

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница “Булчински съвети.

Comments are closed.