Приказката на Мария и Драго започва преди 8 години, а от 14-ти февруари тази година красив годежен краси ръката на Мария. Кулминацията на тяхната любовна история била на 20 юни 2020.
В днешната статия ще разберете как е преминала сватбената подготовка, кои професионалисти са били до тях и са им помогнали, за да бъде денят съвършен, както и защо изборът на локация и фотографи се оказал толкова сложен.

Сватбени покани

Мария и Драго изненадали техните гости с нетрадиционни покани- сайт, специално направен за тяхната сватба. Идеята за сайта дошла съвсем естествено, тъй като Драго е графичен дизайнер. Единодушно преценили, че това ще е най-лесният начин за комуникация с гостите. Искали да имат горски сайт, който да кореспондира с тематиката на сватбата. Тъй като сватбата била обвързана с пътуване и настаняване на гостите в къщи за гости създали анкета, която им помогнала много по- лесно да съберат необходимата информация. В анкетата се допитали не само за броя нощувки, но и за вегетарианското меню, броя деца и предпочитан алкохол. В сайта добавили локация, както и най-прекия път до комплекса, цялата програма, а след сватбата качили сватбените снимки и видеото.

електронна сватбена покана
Сватбена покана
onlain svatbena pokana
Част от сватбения личен сайт на Мария и Драго

Булчинска рокля: сватбен бутик ARETI

Ето какво ни отговори Мария, когато я попитахме за булчинската рокля:

Супер смешно беше, защото за малко да остана без булчинска рокля. Сгодихме се февруари тази година, но смятах, че е твърде рано за рокля. Пък и бях решила да отслабвам за сватбата / нали това е фикс идея на всяка бъдеща булка/, което естествено не ми се получи. След това дойде извънредното положение и затвориха магазините. Така в крайна сметка 3 месеца преди сватбата аз все още нямах рокля.

Мария
булчинска рокля сватбен бутик Artie
Булчинска рокля / Сватбен фотограф Mitrev Studio

След карантината, част от магазините отварят и започват обикаляне из града. Попадат съвсем случайно на сватбения бутик ARETI, в който продават американски рокли. Роклята с гласно „Р“ на Мария пристигнала точно преди извънредното положение. Споделя, че когато я видяла за първи път била смачкана и много над нейния бюджет, но въпреки това тя веднага разбрала, че това е мечтаната рокля. Моделът бил с кринолин /обръч/. Мария държала роклята да бъде такава въпреки че според хората обръчът е вече демоде. За нея комфортът по време на тържеството бил на първо място, а и именно този модел на нея ѝ стоял най-добре. Поразходили се из града, разгледали много други модели, но в крайна сметка се върнали да вземат първата.

svatbena fotosesiq na bulkata s bulchinskata roklq
Булчинска рокля / Сватбен фотограф Mitrev Studio

За техен късмет корекциите на роклята били безплатни и имало „пандемично“ намаление на крайната сума. Булото на роклята било закупено от там, но било подарък от кумата. Мария не скрива, че била впечатлена от отношението на консултантките в магазина, които били безкрайно мили. Приятно изненадана била и от изключителното високо ниво на хигиена.

Моминско парти

Мария получава мечтаното 3-дневно парти изненада, организирано от нейната кума, шаферки и любими приятели. С голямо вълнение ни разказа, че е знаела само датата и часа, но не и къде отиват и какво ще предстои. Получила специална тениска с булка Мини маус , разкрасила се с прическа и грим, а малко след това една от шаферките дошла да я вземе с колата.

mominsko parti
Моминско парти

Първата изненада била вечеря в ресторант „Виктория“. Момичетата били с еднакви тениски „Team bridde“ , a самата маса украсена с много балони, тъй като Мария обожава балони. Вечерта продължила с купон в нощно заведение. Там отново било украсено, а момичета се постарали да повишават настроението с една забавна игра на предизвикателства. В края на вечерта Мария получила писмо, в което пишело, че в неделя сутрин трябва да сложи най-красивия си бански и да се подготви за едно невероятно и щуро приключение. Освен балони Мария обича лодките и именно заради това нейните приятели я завели на лодка в язовир Искър.

След всичко това уикендът завършил отново с любимо хоби на булката, а именно рисувана с чаша вино. Като темата била влюбена двойка. Момичетата за пореден път я оставили без думи, когато ѝ подарили торта и уникални подаръци: вино с името на нейния съпруг Драго, ръчно изработен албум и гривна пандора.
Определено Мария е истинска късметлийка с такава кума и такива приятели!

Кумове и шаферки

Мария и Драго искат специално да благодарят на своите кумове и шаферки, които са били непрекъснато до тях. Щастлива булка сподели, че роклите за шаферките са закупени от тях самите от Asos, като нейното изискване било само цветът да бъде син.

bulchinska roklq i shaferski rokli
Фотосесия на булчинската рокля и шаферските рокли / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Моите приятелки са невероятни и бяха блестящи шаферки! Успяха да ми намерят телефона и букета, които загубих по време на сватбата. С майка ми дори успяха да зашият за части от секундата падналия обръч на роклята по време на гражданския брак.

Мария
fotosesiq s kumata
Фотосесия / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Грим и прическа: студио Палитра

Фризьорката и гримьорката били препоръчани на бъдещата булка от Теди /собственичката на ресторанта, в който се провела сватбата/. Момичетата били от Плевен, но това не попречило на Мария да пътува до там за пробна прическа и пробен грим. В началото ѝ се е струвало глупаво, но в крайна сметка използвали пътуването и си направили една кратка и приятна екскурзия. Мария не скрива колко доволна е от професионализма на момичетата, като отбеляза, че цените били двойно по-евтини от тези в София.

podgotovka na bulkata svatben grim
Подготовка на булката / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Ресторант и хотел: Райски залив

Изборът на ресторант и сватбени фотографи се оказал един от най-трудните. Три месеца бъдещите младоженци не успели да намерят подходящата локация. Мечтаели за сватба на открито, тъй като в ресторантите е задушно, а и не си представяли да бъдат „затворени“ между четири стени.
Търсили локации около и в София стигнали дори до морето, но открили своето мечтано място около язовир Сопот съвсем случайно, благодарение на пост на сватбен фотограф. Една от шаферките видяла мястото, харесала го и споделила с Мария. Тя веднага звъннала на собственичката Теди, а още на следващия ден посетили лично ресторанта и се влюбили в него от първия миг.

Комплекс „Райски залив“ / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Мария споделя, че Теди е била изключително отзивчива и ѝ е помагала постоянно със съвети без да се натрапва. Ресторантът разполага с всичко необходимо и не се е наложило на младото семейство да мисли за неща като чинии, прибори, под, тенти и т.н. Освен това е помислено за комфорта на гостите дори в дъждовно и студено време. Масите са групирани и всяка компания е под отделна тента, което се оказало изключително полезно по време на пандемията и във връзка със социална дистанция. По време на сватбата на сем. Николови валяло два пъти, но нямало паника, тъй като купонът продължил и всички останали сухи.

Храната е мега вкусна! Няколко месеца преди сватбата посетихме Райски залив за уикенд дегустирахме голяма част от сватбеното меню. По съвет на Теди не поръчахме прекалено много храна, за да не я изхвърляме.

Мария
svatbena ukrasa
Сватбен фотограф Mitrev Studio

Всички гости на сватбата имали нощувка, като в самия комплекс нощували около 20 човека, а останалите в съседни къщи за кости. Като за самата логистика Теди отново е помогнала изключително много.

Най-хубавото е, че всички професионалисти работят в екип от години и са като смазана машина, при която няма грешки. Изключително съм им благодарна и най-вече на Теди, която ме свърза с тях!

Мария

Диджей и водещ: Даниел Марков и Жеко Панайотов

Двамата влюбени са изключително доволни са от своя избор за диджей и водещ /един екип/. Мария споделя, че те се забавлявали заедно с гостите и че позволили на Драго да бъде „диджей“ в края на вечерта, което повишило настроението на всички още повече. Младоженците са им много благодарни, тъй като отреагирали и поправили чужда грешка, като озвучили гражданския брак, което е трябвало да направи самата община. В последния момент обаче имало проблем с озвучаването.

didjei i svatben vodesht
Диджей и водещ: Даниел Марков и Жеко Панайотов

Осветление

Осветлението е било достатъчно, а пушекът осигурен от диджея.

Украса

Украсата била основно от живи цветя, за които се е погрижила флористка, препоръчана от Теди. Всички гости били впечатление от нежните и красиви цветя, като те останали свежи до края на тържеството.

svatbena ukrasa jivi cvetq
Сватбена украса от живи цветя / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Сватбени фотограф и видеоператор: Mitrev Studio

Много трудно избрахме фотографите. Признавам си, че нищо не разбирам от снимки, ако е отрязана главата на човек дори може и да не разбера. Именно заради това потърсих помощ в една фейсбук група и след задълбочено проучване и сравняване на цена качество се спрях на Mitrev Studio”.

Мария
svatbena fotosesiq v gorata
Сватбена горска фотосесия / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Под написания от Мария пост имало над 300 коментара с препоръки за над 60 фотографа. Тя събрала цялата информация в таблици и в крайна сметка избрала Mitrev Studio. Харесала ги още по време на първоначалния разговор, когато тя споделила своите притеснения, че не обича да позира, че се притеснява да бъде пред обектива на камерата. Георги и Иван подходили професионално, като я успокоили и ѝ обещали, че през цялото време ще ги напътстват и няма от какво да се безпокоят. Те били изключително точни, както каза Мария уговорката била в 12:00 часа, а те в 11:59 часа били готови да започнат. Най-важното от всичко за Мария е бил фактът, че и двамата били усмихнати през цялото време.

svatbena gorska fotosesiq
Сватбена горска фотосесия / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Това, че бяха толкова позитивни и че се забавляваха заедно с нас бързо скъси дистанцията между нас. Така успяха лесно да ни предразположат и крайният резултат беше прекрасен! Сами можете да видите от снимките и сватбения трейлър!

Мария
fotosesiq sys shaferkite
Фотосесия / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Единствената грешка, която допуснали при планирането на сватба Мария и Драго била, че не се допитали до Mitrev Studio още при първоначалното изготвяне на програмата. Това щяло да позволи по-дълга фотосесия по залез слънце. Въпреки дневната светлина фотографите проявили креативност и успели да запечатат страхотни спомени.

Изнесен ритуал

Община Троян разрешава изнасянето на книгата, което позволило на младото семейство да сключат реален граждански брак в двора на комплекса. Водещият на ритуала бил осигурен от общината, а украсата на арката отново било дело на флористката.

gorski iznesen svatben ritual
Изнесен ритуал / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Мечтаех да пристигна с лодка заедно с баща ми, но в деня на сватбата водата беше прекалено бурна и не се получи.

Мария

Подаръци за гостите

Подаръците били тематични- гравирани магнитчета от истинско дърво, поръчани от Китай.

 dyrven podaryk za gostite
Подарък за гостите

Сватбена торта: кафе Тифани

Теди помогнала и този път в избора за сватбената торта. Мария и Драго са имали предварителна дегустация на крема и блатовете. Самата украса била от живи цветя, подготвени от флористката.

razrqzvane na svatbena torta
Сватбена торта / Сватбен фотограф Mitrev Studio

Тортата беше 6 пъти по-евтина от тези в София и 6 пъти по-вкусна от тях.

Мария

Съвет към булките

Мария съветва бъдещите булки да си позволят да сбъдната мечтата си и да имат смелостта да направят сватбата си така, както си го представяли винаги.

Мария

Благодарим на Мария, че ни потопи в приказната атмосфера по време на тяхната сватба! Пожелаваме на младото семейство да се обичат все така силно и нека скоро тишината в къщата да бъде нарушена от детски плач.

Ако тази статия ви е харесала и информацията ви е била полезна, може да почерпите още идеи от статиите в категория: „Истински сватби„.

Не забравяйте да харесате нашата фейсбук страница „Булчински съвети„, това ни кара да се чувстваме специални.