Как се прави мечтаната горска сватба с малък бюджет ни разказва щастливата двойка Лора и Михаил.

Много лесно, ако имаш смелост, и много трудно, ако нямаш търпение.

-с усмивка споделя тя.
svatba lora
Лора и Михаил | Фотограф: „IVANDOV“

Сватбена подготовка по време на световна пандемия

Помолихме Лора да ни разкаже как е успяла да запази самообладание във време, в което всички бяха изплашени и мислеха само за едно: коронавирус.

До последно не знаехме ще има или няма да има сватба. Аз обаче по време на карантината, не спрях, не се отказах и използвах пълноценно всеки ден. Така набрах тонове горски теменужки. Направих домашни теменужени сладка като подаръци за гостите. Направих и домашни сапуни с различни цветя и билки, също за подаръци. Изградих цялата концепция в главата си и тихичко си действах. Живеем в къща с голям двор и това доста улесни нещата. Реших, че е далеч по-здравословно да съсредоточа мислите и енергия си върху нещо позитивно, отколкото да изпадам в паника. И без това целият свят се тресеше от страх и ужас. Но, както някой беше казал: „Не бива да забравяме, че след всяка буря винаги изгрява слънце. “ – това се превърна в моето мото.

Разказва Лора
sladko_temenujki
Домашно сладко | Фотограф: „IVANDOV“

Лора винаги е знаела, че иска сватба без много официалности, изпълнена с приятелска и лежерна атмосфера. Заради това и заради обещанието ѝ към децата тя планира сватба в стил БОХО. Тя е майка на две прекрасни момчета, които бяха изключително нетърпеливи да видят майка си в бяла рокля, а баща си да танцува хоро.

semeistvo
Лора, Михаил и техните любими синове | Фотограф: „IVANDOV“

Планиране и подготовка на мечтаната сватба

Много развълнувана Лора ни сподели, че не е наела агенция, а всичко е подготвила сама с огромната помощ на две нейни приятелки и съпруга ѝ. За нейно щастие открила изключителни професионалисти, които иска горещо да препоръча на всички бъдещи булки.

Място: семейната им къща

Младоженците избират сватбеното тържество да бъде в семейната им къща в с. Владо Тричков. Това доста улеснило подготовката по време на карантината. Но те определено са истински късметлии, тъй като живеят на прекрасно място на брега на река Искър.

Семейство и приятели | Фотограф: „IVANDOV“
svatbena fotosesiq
Фотосесия на брега на река Искър | Фотограф: „IVANDOV“

Булчинска рокля: аутлет секцията на Ремикс

Лора избира рокля от аутлет секцията на Ремикс, която струва невероятната сума от 25 лв. Роклята е чисто нова, цвят snow white и с етикет. В края на вечерта булката изненадва гостите със смяна на тоалета. Този път изборът е рокля с флорални елементи, закупена от Манго.

Грим и прическа на Лора: Nadia Nicolas Makeup Artist /гримьор

Нежният грим е дело на талантливата Nadia Nicolas Makeup Artist /гримьор. Лора я препоръчва на всички бъдещи булки, които предпочитат гримът да подчертае естествената им красота, а не да доминира. Красивият венец в косата на булката е дело на нейна близка приятелка, като цветята са набрани лично от нея и нейния съпруг в горичката до тях.

svatben grim
Сватбен грим и прическа | Фотограф: „IVANDOV“

Кетъринг: Red Coral Kitchen & Catering

Младоженците са изключително впечатлени от професионализма на кетъринг фирмата, която са избрали. Те са имали възможността да дегустират храната веднага след определяне на менюто. Дегустацията е била комплимент и не са заплатили допълнително за нея. Освен за вкусната храна, кетъринг фирмата се е погрижила и за масите, столовете, шатрите и посудата. Те са били монтирани и подредени в самия ден на тържеството, което отнело около 3-4 часа.

svatbenа kyshta
Сватбени шатри | Фотограф: „IVANDOV“

С усмивка Лора си спомня, че на персонала се е наложило освен за всичко друго да се погрижат и за две вечно гладни животни- техните домашни любимци /куче и котка/. Едно от момчетата пък помогнало на младоженците по време на ритуала с подаряването на подаръците. Той подредил грижливо всички подаръци в една от стаите, а цветята наредил във вази. Важно е да отбележим, че персоналът не само преобразил двора на семейство за тържеството, но и след него почистил и подредил всичко на следващия ден. Така, когато на следващата сутрин младоженците се събудили, не им се наложило да прекарат първия си ден след сватбата в чистене.

Наистина препоръчвам горещо тези мили хора!

Те бяха плътно до нас през цялата подготовка. Сега си давам сметка, че съм звъняла на Методи (управителя) в безумни часове от деня, но той всеки път беше насреща. Целият персонал беше на такова ниво, че останах наистина впечатлена.

сподели щастливата булка.
kuche
Домашен любимец | Фотограф: „IVANDOV“

Украса: Лора, Михаил и приятели

Украсата Лора и Михаил също направили сами с помощта на двете техни приятелки. Тя им коствала много, много труд, но всички предмети (сервизи, вази, каренца и покривки) носели много мили спомени, защото били от нейното детство. Лора сподели, че повечето са купувани и плетени от нейната майка или завещани от нейната баба. За съжаление, и двете не доживели да я видят булка, но Лора е сигурна, че те са били до нея през цялото време. Всички цветя на масите, на арката, в сватбения букет и на венеца са дело отново на нейната приятелка и набрани лично от младоженците.

svatbena ukrasa
Сватбена украса | Фотограф: „IVANDOV“
rodoslovno dyrvo
Родословно дърво | Фотограф: „IVANDOV“

Сватбените чаши на Лора и Михаил

Като стана дума за украса не можем да не отделим и специално място за едно много талантливо момиче, което изрисувало ръчно сватбените чаши, поканите и менютата. SimonaArt

Великолепна е! И толкова сърце вложи във всичко!

казва Лора
svatbeni chashi
Сватбени чаши | Фотограф: „IVANDOV“

Чинии

Чиниите също са част от ръчно изработената украса. Те били направени специално за сватбения им ден от техни скъпи приятели грънчари, които живеят в с. Владо Тричков. Семейството грънчари са познати на всички в околността с огромния си талант. Това бил техният подарък към младото семейство.

svatbena masa
Сватбена маса | Фотограф: „IVANDOV“

Осветление

Осветлението е наето от фирма за осветление – led4fen. Семейството са много доволни от фирмата и нямат никакви забележки.

osvetlenie
Осветление | Фотограф: „IVANDOV“

Водещ и DJ : Duzpata – The DJ for your party

Водещият и DJ-ят бяха също повече от блестящи!

Споделя Лора

Семейството и всички техни гости са изключително доволни от избора. Благодарение на тях целият ден бил изпълнен със страхотно настроение, а тържеството приключило с щур купон! Младоженците споделят, че са познати с DJ и са се доверили изцяло на избора му за песни.

svatben kupon
Сватбени усмивки | Фотограф: „IVANDOV“

Първи сватбен танц на Лора и Михаил: Goapele

Младото семейство решава да изненада своите гости със специална хореография по време на първия им сватбен танц. Те избират песента Goapele – кавър на Nothing compares to you.

Първият танц | Фотограф: „IVANDOV“

Изнесен ритуал

Лора и Михаил имат брак вече 6 години, но не са имали сватбено тържество. Заради това решават да изпитат отново онова неописуемо чувство, когато си казват „ДА“ пред всички и избират да имат фиктивен изнесен ритуал.

iznesen ritual
Фотограф: „IVANDOV“

Фотограф: Ivandov Photography

Ооо, фотографът! Познаваме Иван от няколко години, винаги той снима семейните ни тържества. Затова бях категорична кой ще е човекът зад обектива на сватбата ни.

Това ни сподели Лора за фотографа.

Младоженците са изключително благодарни, защото както виждате по снимките Иван е успял да улови най- съкровените мигове. Отново голямо предимство на мястото на сватбеното тържество е фактът, че не им се налага да пътуват до мястото на фотосесията. Това определено им спестява много време, което са успели да споделят със своите роднини и приятели. Фотосесията е направена в горичката в близост до тяхната къща.

Прочетете повече за IVANDOV“

Svatbena fotosesiq
Сватбена фотосесия | Фотограф: „IVANDOV“
mladojenci
Сватбена фотосесия | Фотограф: „IVANDOV“

Изненада по време на сватбеното тържество

По време на ритуала с хвърлянето на букета младоженците с помощта на кума успели да изненадат отново всички и най-вече кумата.

svatben buket
Фотограф: „IVANDOV“

Вместо да хвърли букета си в последния момент Лора го връчва лично на нейната скъпа приятелка и кума.
В този миг кумът кляка, изважда пръстена и ѝ предлага. Кумата казва „ДА“ под бурните аплодисменти на всички гости.

predlojenie za brak
Фотограф: „IVANDOV“

Сватбена торта: Dorsita.

Тортата е дело на Dorsita. За перфектния външен вид на тортата няма смисъл да се говори, защото вие сами може да се уверите от снимката.

Беше божествено вкусна с боровинки и теменужки. Беше истинска наслада за вкусовите рецептори на всички ни.

За вкуса Лора държеше да разкаже.
Сватбена торта | Фотограф: „IVANDOV“

Бюджет

Става дума за сватба с малък бюджет (под 10 000 лв, около 70 гости), но без компромиси в качеството.

Съвет към бъдещите булки от Лора:

Мили хора, не отлагайте твърде дълго този момент! Защото той не е само ваш, той е и за вашите родители  – подарете им го и непременно им кажете, че ги обичате!

И още нещо – Лора и Михаил Ви съветват никога не се отказвате от мечтаната сватба!
Независимо какви перипети се появяват пред Вас, помнете, че не е нужно да е най-скъпото, за да е най-прекрасното и че …

…след всяка буря винаги изгрява слънце. Стига да имаме очи и сърце да го видим.

така обнадеждаващо завършва своя разказ Лора
сватбена украса
Фотограф: „IVANDOV“

Искрено благодарим на Лора за това, че сподели с нас нейната история и ни позволи поне за миг да се потопим в нейната сбъдната приказка!
А ние пожелаваме на младото семейство да бъдат все така сплотени, безкрайно щастливи и нека любовта им расте с всеки изминал ден!

Надяваме се, че тази статия ви е била полезна и ще ви помогне в организацията на мечтаната сватба. Може да почерпите още идеи в категория Истински сватби„.

Не пропускайте да харесате нашата страница във Facebook – това ни кара да се чувстваме специални!