В днешната статия избрахме да ви разкажем за една прекрасна, но не много популярна сватбена локация-
семеен хотел и ресторант „Райски залив“.

В „Райски залив” не една или две двойки са си казали “ДА” и са отпразнували този съдбоносен момент. Собствениците сами споделят, че всяка тяхна сватба е уникална, много различна, изключително красива и забавна, но това, което най-много отличава сватбите при тях е истинността във всичко около тях. В „Райски залив“ младите влюбени и техните гости са по-близо до природата, водата и чистия въздух. Магията на природата кара всички да бъдат себе си, да оставят маските и да се насладят на момента.

Локация

„Райски залив“ се намира в село Голяма Желязна, на брега на язовир Сопот, в полите на Троянския балкан.

raiski zaliv
Семеен хотел и ресторант „Райски залив“

Гости /капацитет/

Ресторантът разполага с няколко шатри /тенти/, които позволяват провеждането, както на малки, така и на големи сватби. Като капацитетът за сватба на открито е 180. В закритата част максималният брой на гостите е 100 човека.

Музика БЕЗ ограничения

В „Райски залив“ купонът може да продължи през цялата нощ без да се налага да се съобразявате с шума и силната музика. Това е огромно предимство, тъй като повечето топ сватбени локации се намират в близост до жилищни къщи / хотели и се налага след 23:30 часа шумът да бъде сведен до минимум.

дж в райски залив
Сватбен фотограф Mitrev Studio

Горска приказка

Вълшебната природата около ресторанта е трудно може да се опише с думи. „Райски залив“ е уникално съчетание от чист планински въздух, прохлада, водна шир и домашен уют. Ако някога сте мечтали за уютна, горска приказна сватба определено това е вашето място! Красотата на залеза, който се отразява във водите на язовира, е наистина впечатляваща и е нещо, което нито един професионален фотограф не пропуска да заснема по време на сватбеното тържество.

Райски залив - Семеен хотел и ресторант
Семеен хотел и ресторант „Райски залив“

Изнесен ритуал

Младоженците имат възможността да сключат реален граждански брак в градината на ресторанта. Това се случва благодарение на община Троян, която разрешава изнасянето на книгата. Водещ на ритуала обикновено е човек, осигурен от общината. Да кажеш „ДА“ пред родители, семейство и приятели под звуците на горските птички и шума на язовира е чувство, което не може да се опише, а трябва да се почувства.

сватба в Райски залив
Сватбен фотограф Mitrev Studio

Оригинално пристигане на булката

Ако сте от булките, които искат сватбата им да бъде възможно най-разчупена и забавна, попитайте собствениците за възможността да пристигнете на сватбата с лодка. Единственият риск е, че ако метеорологичните условия не са подходящи и водата е бурна това няма как да се случи, но си заслужава да пробвате!

Подходящи места за фотосесия

Определено красивата и необятна природата около ресторанта превръщат мигновено локацията в топ предпочитана от много професионални сватбени фотографи и видеооператори. Освен в самата градина младоженците могат да изберат за фотосесията си измежду няколко места:

  1. В градината на ресторанта- горска фотосесия
  2. На терасата около басейна
  3. На кея и брега на язовира

Максимален комфорт без значение от метеорологичните условия

Собствениците са помислили за комфорта на гостите дори в дъждовно и студено време. Масите са групирани и всяка компания е под отделна тента, което се оказва изключително полезно по време на пандемията и във връзка със социална дистанция. А ако случайно завали по време на сватбата няма място за паника, тъй като купонът може да продължи на пълни обороти и всички да останат сухи.

Хотелска част

В хотелът разполага с пет двойни стаи и две тройни. Другата част от гостите може да остане да нощува в съседни къщи за гости. Като за самата логистика собственичката Теди ще ви съдейства на сто процента.

Сватба от типа „всичко на едно място“

„Райски залив“ стотици двойки са си обещали да бъдат заедно завинаги. Собствениците са изключително любезни и отзивчиви. Те съдействат с цялата организация и през цялото време са до младоженците. Най-хубавото от всичко е, че с времето Теди е създала екип от професионалисти, които са организирали много сватби и са се сработили. Те са се превърнали в една добре смазана машина, която почти никога не допуска грешки. Това е огромно улеснение за бъдещите младоженци особено когато са от друг град и трябва да организират сватбата от разстояние. Теди ще ви съдейства при избира за фризьор, гримьор, диджей и водещ, флорист, къщи за гости и всичко останало, което ви дойде на ум.

Мнение на доволни младоженци

За „Сватбения ден на Мария и Драго“ ви разказахме преди няколко дни. Мария сподели, че Теди е била изключително отзивчива и ѝ е помагала постоянно със съвети без да се натрапва. А ето какво каза Мария за храната:

Храната е мега вкусна! Не сме имали предварителна дегустация, но се доверихме отново на Теди. По неин съвет също така не поръчахме прекалено много храна, за да не я изхвърляме.

Мария
svatba v raiski zaliv
Сватбен фотограф Mitrev Studio

Надяваме се с тази статия да сме ви помогнали при избора на място и да сме ви дали още една идея за провеждането на вашата мечтаната сватба на открито.

Сватбената локация е определяща за всяка сватба. Но не забравяйте, че не мястото е най-важно, а вашата любов, която сте събрали да отпразнувате!

Екипът на „Булчински съвети“

Ако тази статия ви е харесала и информацията ви е била полезна, може да почерпите още идеи от статиите в категория: „Ресторанти за сватба„.

Не забравяйте да харесате нашата фейсбук страница „Булчински съвети„, това ни кара да се чувстваме специални.

Comments are closed.