В наши дни, много двойки откриват, че организирането на сватбата си е по-трудно отколкото очакват, особено когато трябва да балансират между сватбените подготовки и работата си. За да ви помогнем да справите ефективно с тази задача, представяме 10 съвета за организиране на сватба, които ще ви насочат в правилната посока.

1. Назначете професионалист

Първият съвет, който можем да ви дадем, макар да е очевиден, е да наемете професионален сватбен организатор. Това може да се окаже отлично решение, ако вече сте заети през работното време и нямате достатъчно време да се заемете с подготовката на сватбата си. Сватбените организатори са професионалисти, които могат да освободят вашето време като се занимават с най-малките детайли, да поддържат всичко в рамките на графика и да направят целия опит възможно най-гладък.

2. Отделете време за планиране

Дори и да сте решили да наемете сватбен организатор, все пак ще има определени решения и аспекти, за които трябва да проявите активен интерес. Затова е от съществено значение да отделите редовно време през седмицата за тези задачи. Планирайте вашия график така, че да имате поне няколко часа на седмица, посветени само на подготовките за сватбата.

3. Останете организирани

Едно от най-важните нещата, които трябва да имате предвид при планиране на сватба, е организацията. Това е особено важно, когато се справяте с пълно работно време и приготвяте сватба едновременно. Определете система, която ви позволява да съберете всички сватбени елементи на едно място. Можете да използвате дигитални инструменти като Google Drive или да се решите за традиционния метод на хартиените бележници — важното е да ви е удобно и лесно да следите прогреса си.

4. Създайте специфичен имейл за сватбата

Добра идея е да създадете специален имейл адрес за сватбата си. Това може да ви помогне да се чувствате организирани и да следите задачите си по-лесно. Също така ще ви помогне да отделяте корпоративнияи си живот от сватбеното планиране, което би могло да улесни справянето със стреса.

5. Идентифицирайте приоритетите си

Сватбата е вашият ден и затова е важно да се съсредоточите в него върху нещата, които са важни за вас и вашия партньор. Имайте предвид, че времето е ограничен ресурс. Запитайте себе си какво е най-важното за вас и фокусирайте времето и ресурсите си там.

6. Ограничете проучванията

Въпреки че може да звучи разумно да прекарвате часове върху часове в социалните медии търсейки идеи и вдъхновение, това може да доведе до изтощение. Опитайте се да ограничите това време и да се фокусирате върху визията, която вече сте изградили за сватбата си.

7. Направи си сам

Ако обичате ръчните работи, вероятно сте мислели да включите няколко DIY проекта в планирането на сватбата си. Въпреки че това може да бъде забавно и економично, изпълнението на тези проекти може да отнеме значително време. Затова е добре да се замислите дали искате да посветите толкова много време на тези задачи.

8. Научете се да делегирате

Управлението на всеки детайл самостоятелно не е възможно, особено когато имате пълен работен ден. Опитайте се да делегирате част от отговорностите към други хора. Вероятно имате близки и приятели, които биха били щастливи да помогнат.

9. Приятел в нужда се познава

Потърсете близък, който може да ви помогне с вашите задачи за планиране на сватбата. Това може да бъде близка приятелка, сестра ви, майка ви или дори вашият бъдещ съпруг :).

10. Променете вашите убеждения

Ако постоянно си казвате, че нямате достатъчно време, това може да създаде излишен стрес. Разглеждането на процеса на планиране на сватбата като нещо позитивно и вълнуващо, а не като още една задача в списъка ви, може да направи голяма разлика във вашето ниво на стрес. Помнете, че сватбата е време за празнуване и радост, а не за стрес и загриженост.


Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория “Сватба“

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница “Булчински съвети“.

Comments are closed.