Няма човек, който да е посетил град Пловдив и да не се е влюбил в него!
Ако все още не сте намерили своето приказно място, където да организирате сватбеното си тържество, ви съветваме да прочетете нашата статия. За да ви улесним събрахме най-важната информация за 10-те най-добри места за сватба около Пловдив. Подредбата на локациите е на случаен принцип.

Комплекс Garden Weddings

Все повече младоженци избират комплекса Garden Weddings за провеждането на своята мечтана градинска сватба. Най-голямото предимство на локацията е, че не се налага да се съобразявате с метеорологичните условия, тъй като шатрите са приспособени да се затварят. Специалното романтично осветление и безплатният паркинг са бонус към всичко останало, което е необходимо, за да се проведе перфектната сватба. Красивата градина предоставя възможност за провеждане на изнесен граждански ритуал.

Palitra Events Castle

Открийте вълшебството на Palitra Events Castle, където приказните сватби стават реалност, а всяка булка Пепеляшка. Само на 15 минути от града, този каменен замък предлага изискан интериор, разкошна лятна градина и персонализирано обслужване, което превръща всяко тържество в неповторимо преживяване. 

Хотел Империал

Хотел Империал ще ви осигури всичко необходимо за вашия идеален сватбен ден. Може да изберете между две различни по вид и размер зали. Балната зала ще ви предостави уникална панорамна гледка, а зала Кристал има излаз към страхотната градина. Градината предразполага към красив изнесен сватбен ритуал. Изисканата атмосфера, опитните професионалисти, перфектното обслужване и вкусната храна са само малка част от нещата, които привличат толкова много младоженци.

Парк и Спа хотел Марково

Хотелът разполага със специално оборудвана банкетна зала Bella Donna с капацитет от 160 места. Тя се отличава с елегантна визия и модерен дизайн. А ако винаги сте мечтали за красив и неповторим изнесен сватбен ритуал, определено това е вашето място! Необятните тревни площи, прекрасните фонтани и цветните градини ще бъдат невероятен фон за вашата фотосесия! А новата сватбена ротонда е самата черешка на тортата.

Парк и Спа хотел Марково
Сватбен фотограф: Mitrev Studio

Микропивоварна Hills в Перущица

Ако сте любители на бирата, градинските сватби и чистия въздух, микропивоварната Hills определено е вашето място! Спокойствието и изключително чистият въздух, допълнен от красивата гледка към Родопа планина и огромната тревна площ, са само малка част от предимствата ѝ. С възможност за външен бар, място за игра на децата, шатри за гостите и невероятен фон за сватбената фотосесия.

mikropivovarna Hills perushtica
Микропивоварна Hiils

Бутикова винарска вила Устина

Не много популярна, но изключително красива, запомняща се и обичана от младоженците сватбена локация само на 30 минути от Пловдив. Винарският комплекс предлага невероятни условия за провеждането на вашата мечтана градинска сватба. Вилата предлага и възможност за провеждане на изнесен ритуал в близост до безкрайните лозя на една необятна поляна с изглед към Родопите.

vinarska vila ustina grad perushtica
Винарска вила Устина

Ресторант и градина Мавруда

Ако вашата мечта винаги е била приказна градинска сватба, съветваме ви да посетите една от най- красивите сватбени локации – Мавруда. Комплексът разполага с градина с площ над 4дка, която е декорирана с вечнозелена растителност и пъстроцветни цветя. Младоженците могат да избират между градинско парти с до 350 души и сватба на закрито в ресторанта плюс изнесен ритуал в градината.

iznesen ritual v restorant mavruda
Сватбен фотограф: Veronica Lubenoff Photography

Естера Вини град Перущица

Естера Вини е вашият избор, ако мечтаете за сватба под открито небе, за басейн, за просторна градина, обградена с лозя, гора и много зеленина. Любителите на вината също ще останат много доволни, тъй като комплексът произвежда собствено вино. Само на 15 км от град Пловдив Естера Вини ще ви посрещне с усещане за домашен уют и романтична атмосфера.

svatben kompleks estera vini svatba
Сватбен фотограф: Mitrev Studio

Сватбена зала Роял

Сватбената зала Роял в Асеновград е една от най-първите луксозни сватбени зали. Тя ще ви изненада със съчетанието между лукс и усещане за уют, и романтика. Ако винаги сте искали голяма сватба, зала Роял е вашето място с над 400 седящи места. Тя се отличава с голям дансинг и видимост от всяко място към него, тъй като е специално проектирана за сватби.

svatbena zala royal asenovgrad
Сватбена зала Роял

Сватбена шатра – Very Berry Wedding Tent

Сватбената шатра Very Berry е една от най-предпочитаните локации в околността. Намира се на 30 м от централния път, в лозята и обширен озеленен район. Шатрата е с площ 250 кв.м., като разполага с кръгли маси и възможност за над 200 гости. Мястото предразполага за ефектна сватбена фотосесия в полето и възможност за изнесен ритуал и коктейл за „Добре дошли“.

Ресторант Кадифе

Бонус: Ресторант Кадифе е познато и много обичано място за сватба около Пловдив на всички младоженци. Той разполага с просторна и уютна зала за 200 човека. Предлага възможност за индивидуално разположение на сватбените маси според гостите. Ефектното осветление ще направи вашето сватбено тържество още по-красиво и романтично.

svatben restorant kadife v plovdiv
Ресторант Кадифе

И ако все още се колебаете за своя избор за място за сватба около Пловдив, ви съветваме да посетите локациите на живо и тогава да вземете своето окончателно решение!

Пожелаваме ви незабравим празник и бъдете винаги щастливи!

Екипът на Булчински съвети

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория „Ресторанти за сватба„. 

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница „Булчински съвети„.