Изборът не сватбен ресторант може да се окаже решаващ за протичането на сватбеното тържество. Откриването на най-подходящото място обаче понякога може да се окаже изключително трудна задача.
Точно заради това се опитахме да ви улесним в търсенето на сватбен ресторант,
за да ви спестим негативни емоции и разочарования по време и след сватбата.

1. Изберете града / локация за провеждане на сватбата

Ако вашето семейство и това на вашия съпруг живеят в различни градове от вас, ще трябва да решите кой род ще пътува. След това да обсъдите дали искате сватба в самия град или в околността. И не на последно място да се спрете на локация, която ще е удобна на всички във връзка с транспорта.

svatben restorant
Сватбен фотограф: Mitrev studio

Изберете сватбен ресторант, който се намира на пешеходно разстояние до ритуалната зала и храма. По този начин ще спестите излишно време в разкарване, а и нуждата от автомобили на гостите и места за паркиране.

Екипът на Булчински съвети

2. Съобразете визията на сватбата с вида на ресторанта

Ако мечтаете за градинска сватба, трябва да търсите само ресторанти с красива и просторна градина. Важно е също така дали искате изнесен ритуал навън, а самото тържество да е вътре в ресторанта или не държите на външен изнесен ритуал.

3. Проверете капацитета

След като се определили приблизителната локация и сте се съобразили вида на ресторанта е необходимо да проверите капацитета му. Така ще отсеете част от ресторантите, чиито капацитет не съответства на броя на вашите гости. Ако все още не сте направили списъка с гости, тази статия ще ви улесни „Как да изготвим списък на сватбените гости в 10 стъпки„.

svatbeni gosti
Сватбен фотограф: Mitrev studio

4. Определете категорията на сватбения ресторант

Със сигурност определеният бюджет също ще стесни кръга с възможните ресторанти. Разбира се, цената не бива да бъде главният определящ фактор, но няма как да не се съобразите с нея. Ако все пак харесате ресторант, който е в по-висока категория за вашия бюджет, може да варирате с други фактори. Като например да намалите броя на гостите, да изберете по-евтин куверт, както и да намалите разходите за други елементи от сватбеното тържество за сметка на куверта. Ако пък сте харесали ресторант с по-нисък куверт и по-семпла обстановка може да компенсирате с по-вкусна и разнообразна храна, по-богата украса или по- атрактивна изненада за гостите: заря, огнено шоу, по-скъпи подаръци.

5. Допълнителни фактори

След като селектирате ресторантите до няколко според горните критерии трябва да изберете окончателния. Няколко фактора ще определят кой ще бъде той.

  1. Кой от възможните ресторанти е свободен на конкретната дата?
  2. Кой предлага по-високо качество – храна и обслужване, спрямо цената?
  3. В кой ресторант има по-добро разположение на масите спрямо дансинга и с пряка видимост към него?
  4. Има ли място за красива фотосесия в близост до ресторанта?
  5. Отзивчивост на управителя / персонала?
  6. Предлага ли парко места?
  7. Мнения на булки, чиито сватби са преминали там, или на сватбени фотографи / диджеи, които са били на работа там.

Разбира се, няма ресторант, който напълно да отговаря на всички критерии. Няма перфектният сватбен ресторант. Просто степенувайте вашите изисквания по важност и изберете тази локация, която да отговаря максимално на тях!

Екипът на Булчински съвети

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория “Ресторанти за сватба“. 

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница “Булчински съвети“.

Comments are closed.