Обичате ли цветя?

А наистина ли ви трябват 50 букета?

Има ли къде да ги държите?

Ако поне един от отговорите на тези въпроси е „Не“, тогава сте на правилното място.

И аз, както много жени, обичам цветя, но петдесет букета по-скоро ще ме натоварят, отколкото развеселят. Замислете се, това буквално са пари на вятъра… Наскоро предложих на моя приятел да занесем книга, вместо букет на сватбата на наши (по-скоро негови) познати. Но той категорично ми отказа: “Не, така е прието“ и отказа да отговори на моя въпрос „Защо?“.

Добрият пример

За щастие се случи нещо страхотно, булката беше съвременна, и малко преди сватбата, ни подкани, вместо да купуваме цветя, парите които сме отделили за букет, да ги дарим за кауза, която те бяха избрали, а именно спасяване на вековните български гори и техните обитатели.

Едва 4% от горите в България са се запазили като вековни гори, не повлияни от човешка дейност. Колкото повече ги изсичаме, толкова по-малко диви животни ще има. Колкото повече ги унищожаваме, толкова по-малък шанс имаме ние, хората, да имаме достъп до чист въздух и вода.

И тогава се роди идея – Заедно да изкореним „Така е прието“ и да помогнем на децата, на животните или на природата… Колкото повече булки предприемат тази инициатива, толкова по-бързо ще изкореним застарялото мислене и толкова повече каузи ще подкрепим. За да не се лутате из нета, изрових 10 каузи (включително тази за горите, която подкрепиха моите познати) систематизирани в 3 категории, които можете да подкрепите с парите за „букети“ от сватбата.

За децата

  • Развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в България – Кауза „За нашите деца“
  • Децата със специални нужди да получават подкрепата на обществото и да бъдат ценени като негови равноправни членове. – И АЗ МОГА / I CAN TOO
  • Професионалната реализация на талантлив младеж от „Скритите таланти на България“ – Операция Плюшено мече

За животните

  • Помощ на нуждаещи се животни, закрила и предпазване от човешката жестокост, както и редуциране на популацията на бездомни животни чрез поощряване на кастрацията. – DOG HELP
  • Приют без клетки, с топъл обяд, докато намерят новия собственик – Lucky Hunt
  • Животните имат нужда от теб, не чакай – Кажи „Не!“ на ненужното страдание – за животни ползвани за кожа

За природата

Обичате реките?

Проверявате ли какво ще е времето преди да поемете към планината? Добре ли ви звучи както си стоите в офиса, да погледнете каква е обстановката около любимите Ви хижи и заслони? Все още има много хижи и заслони в България, до които модерните технологии не са достигнали.

Затова и аз ви подканвам да изберете кауза, която ви е присърце и да дарите частица от вашето щастие на децата, животните или природата. Повярвайте ми, те ще ви бъдат безкрайно благодарни!

Ако тази статия ви е била полезна, може да прочетете другите подобни в категория “Сватба”.

За да ни накарате да се почувстваме специални и да не пропускате най-новите ни публикации, харесайте нашата фейсбук страница “Булчински съвети“.

Comments are closed.