Днес ще ви разкажем за Ателие „Kalina cakes„. Собственичката на ателието Калина работи сама, като изпълнява лично всеки един от процесите, които се изискват за изработката на сватбената торта от самото начало до последния детайл.

Сватбената торта е най-вълнуващият акцент на всеки празник. Като такъв, тя трябва да притежава блестяща и стилна визия, и незабравим вкус.

“Elegance is the only beauty that never fades” 

 Audrey Hepburn 
svatbena torta, sin blat, kalina cakes
Сватбена торта „Kalina Cakes“

В работата си Калина залага на индивидуалния подход към всеки проект и специфичните желания на клиента, реализирани в нейния стил с много отдаденост и любов. Нейното желание е да предложи елегантен и изящен дизайн, който да се впише в цялостната визуална концепция на празника. 

Kalina cakes, cvetna  svatbena torta
Сватбена торта „Kalina Cakes“

В стремежа ми да създам висококачествен продукт залагам на индивидуалния подход към желанията на всеки клиент и особено внимание към детайла.

Калина
Kalina cakes svatbena torta
Сватбена торта „Kalina Cakes“

Работен процес

Създаването на сватбена торта включва поредица от стъпки, като във всеки един етап трябва да се вложат внимание и умения, за да се постигне съвършената визия и вкус. Много важна част от визията на тортата е пропорцията между етажите, правите линии и гладкото покритие. Всичко това се постига в процеса на изработка и изисква особено внимание и техника в изпълнението.

blatove za torta, hladilnik
Прясно изпечени блатове

Продукти

Всяка торта на Kalina Cakes се изработва от самото начало от прясно изпечени блатове и прясно приготвени кремове. Във всички печива се влагат внимателно подбрани продукти от най-високо качество – немско масло, яйца от свободно отглеждани кокошки, белгийски шоколад и фондан, млечна сметана и др. Преди да бъде покрита с фондан, всяка торта се измазва с тънка основа от шоколадов ганаш или маслен крем, което допълнително обогатява избрания вкус.

krem za torta
Прясно приготвен крем

1. Фондан

Фонданът е вид захарно покритие, което навлезе категорично в декорацията на торти, заради необятните техники и възможности, които предоставя. Той представлява тънко разточена основа, която придава гладкост, белота на етажите и позволява постигането на безупречно прави линии, така че сватбената торта да изглежда съвършена. Веднъж покрити с фондан, етажите на тортата стават бяло платно, върху което декораторът може да твори. Покритието от фондан има и своята роля в запазването сочността на тортата. Калина използва висококачествен фондан, който се отличава с висока еластичност, белота и е произведен от естествени съставки. Не съдържа млечни продукти, глутен, холестерол и е подходяща за консумация от вегани. 

fondan-ukrasa za torta
Фондан

2. Захарни цветя

Изработката на захарни цветя изисква много търпение, опит и владеенето на тънкости, но най-важното е усета към формите и вниманието към детайла. Всяко живо цвете може да бъде пресъздадено от захар, стига да се улови формата и релефа на листата му, и тяхната подредба. Съществуват различни материали, от които се изработват ядливи цветя, от там и изглеждат различно. Калина използва специална захарна паста. Тя представлява ядлив материал, от който се изрязват и оформят листенцата, едно по едно за всяко цвете или клонки зеленина.

zaharni cvetq za svatbeni torti
Захарни цветя
zaharni cvetq; kalina cakes
Захарни цветя

Вкусове

Сватбените торти обикновено са високи и тежки, което на първо място изисква те да бъдат стабилни и етажите да издържат на тежестта. Калина ни сподели, че това налага използването на определени вкусове, които са достатъчно стабилни, за да бъдат пълнеж за сватбена торта.

svatbena torta, kalina cakes
Сватбена торта „Kalina Cakes“ с живи цветя
Сватбена торта „Kalina Cakes“

Поръчка

За да направите поръчка на торта или друг десерт от Kalina Cakes, първо се свържете с нея чрез един от посочените контакти. В процеса на комуникация ще обсъдите изискванията ви за декорация, избрания вкус, броя парчета, големина на етажите, дата и място на събитието, дегустация и доставка. На място в студиото заедно с Калина и вашия сватбен агент или декоратор може да разгледате различни идеи за вдъхновение, както и да видите на живо мостри на торти, изработени от нея. Минималният брой парчета за поръчка е 20.
Тортата се изработва в последните дни преди сватбата, но дата може да бъде запазена месеци преди това, защото датите в сватбения сезон бързо се запълват.

svatbena torta, Kalina cakes
Сватбена торта Ателие „Kalina cakes

Дегустация

Периодично през годината има дни на дегустации за сватбени торти, които могат да бъдат посетени с предварително записване. Датите за тях се обявяват на страниците на Kalina cakes във Фейсбук и Инстаграм. Посещения на място извън датите за дегустации стават само след уговорка. По време на дегустациите клиентите опитват няколко различни вкуса и обсъждат с Калина изискванията им за декорация, в същото време тя им дава своите препоръки за дизайна на тортата и техниките, които могат да се използват.

degustaciq na svatbeni torti
Дегустация на сватбени торти
kutiq s torta za degustaciq
Дегустация на сватбени торти

Доставка

Доставка е налична за сватбени торти, поръчани в София или близките населени места. За локации извън София транспортът се калкулира допълнително според разстоянието.

Kalina cakes, torta
Сватбена торта „Kalina Cakes“

Капаро

Запазване на дата за сватбена торта става само с депозит, който е невъзвръщаем. Остатъкът от сумата се дължи не по-късно от пет дни преди датата на сватбата.

Kalina Cakes,svatbena torta
Сватбена торта Ателие „Kalina cakes

Цена

Крайната цена на всяка торта се формира от два компонента – броя на парчетата и сложността на декорацията. Точна оферта може да бъде изготвена след уточняване на всички детайли по поръчката.

Контакти

Телефон: 0889 30 09 30
Email: [email protected]
facebook: Kalina cakes
локация: София 1700, кв. „Студентски град“, ул. „Пъстър свят“ 9

atelie Kalina cakes
Ателие „Kalina cakes

Мнение на клиент

За сватбения ден на Славея и Антон ви разказвахме в предишната статия.

3- етажната торта беше не просто много красива, но и страшно вкусна. Всички гости я харесаха

Славея
slaveya i anton, svatbena torta
Сватбената торта на Славея и Антон

Завършваме интервюто разкривайки ви тайната на Калина и нейния успех!

Тайната за създаването на перфектната сватбената торта се крие в успешното съчетаване на три отделни компонента:

  1. Вкус, който да докосне всички сетива
  2. Конструкция, която да създава представата за хармоничност
  3. Декорация, която да събере погледите на всички гости

Аз вярвам, че умело балансирам тези три компонента!

Калина

Може да почерпите още полезни идеи за вашата сватба, като прочете подобни статии в категория Сватба.
Ако тази статия ви е била полезна, харесайте нашата страница във фейсбук „Булчински съвети“ .